Антистрес масаж лек срещу динамиката на делника

Couples Massage Lafusion Massage And Spa Body Couples Massage 1 За стреса са изписани стотици хиляди страници. Явлението е описано в научни книги. факт е, че стресът е бич на нашето време. Усещаме го всички. Делникът ни е толкова забързан в работа, толкова изнервен и динамичен в решаването на задачи, че 24 часа в денонощието понякога не стигат. Затова липсата на гъвкавост в областта на гърба, коремните спазми, схванатият врат, прегъването на диафрагмата, задъхването, трудността при изкачване на стъпала, нестабилното емоционално състояние, при което смехът преминава в сълзи, са все познати явления... Това напрежение малко по малко се натрупва в мозъка и понякога ни кара да прибягваме до лекарства. Преди да потърсим лекар обаче, може би е по-добре да се огледаме за друго решение, ако симптомите са подобни на изброените по-горе.

Другото решение?

Алтернативата?

Предлагат я няколко процедури против стрес. Антистрес масажите, които ви предлагаме, са създадени от французина Жил Амсалем, признат кинезотерапевт и специалист по костите. Първото условие, за да бъде ефектна процедурата, е да предразположите клиентките ви да подредят своите приоритети и да се опитат да погледнат на нещата от друг ъгъл. Останалото е във ваши ръце. Масажът предлага отмора, отпускане, приемане на другия като човек, който ще ти помогне да отпуснеш мускулите и нервите си. Ръцете трябва да открият езика на тялото и да знаят къде е болката и защо. Инстинктивно те трябва да чувстват къде е гнездото на болката и да познават ключа за нейното лечение.

Доказано е, че съществува много тясна връзка между масажа и мозъка чрез системата от нервни окончания по кожата или известните „нервопредаватели", посланици на клетките. Тази тясна връзка е кожата, изключителен приемник, който улавя всички усещания чрез сетивни рецептори. По пътя на логиката - масажът ще помогне да помирите някого със... самия себе си.

Всеки един от трите антистрес масажа е вдъхновен от природата, от нейните символи и добродетели, и е в състояние да поведе клиентката в едно въображаемо пътуване до сърцето на един спокоен растителен свят, където тя ще открие благоденствие и покой.

Какво да предложим на клиентката?

1. Ако симптомите сочат изключителна умора, вашата клиентка е наистина в края на силите си. Отговорът е енергиен масаж. Символът е подхранващото слънце. Светът е в тонизиращо жълто. Ползата? Връщането на жизнеността!

2. Ако симптомите сочат нервност, силна тревога и безпокойство, отговорът е успокояващ масаж. Символът е люлеенето на вода. Светът е в отпускащо синьо. Ползата? Успокоение!

3. Ако симптомите са болки в мускулите, а физическата устойчивост на вашата клиентка буквално крещи „Спри!", отговорът е релаксиращ масаж. Символът е успокоението от гората. Светът е в зелено. Ползата? Премахване на стреса и умората!

Енергиен масаж

Той е вдъхновен от силата на слънчевите лъчи, най-голямата звезда, която ни дава светлина и енергия. Масажът обгръща клиентката с цвета на слънцето - жълтото. Игрив и весел, този цвят я зарежда вътрешно, събужда нейната жизненост и и́ помага да преоткрие динамиката на движението.

Първият контакт се осъществява, когато клиентката е в легнало състояние, по корем. Ръцете на масажиста се поставят върху кръста, за да може според дишането да усетят динамиката на тялото. Клиентката се отдава на удоволствието от ритъма, който я унася и и́ позволява да достигне първоначалния етап на дълбока релаксация. Като въведение към масажа, изпълнен с моменти на наслада, се използва охладено масло, което се излива върху отпуснатото тяло. Следвайки една добре подготвена хореография, ръцете се плъзгат по цялото тяло, от главата до всички краища, придавайки гладък вид и мекота. Вдъхновени от шведския масаж, движенията се сменят и се концентрират върху мускулите, за да ги подсилят, върху сухожилията, за да ги освободят от напрежението. Мачкането и масажирането са последвани от извивания и натискания, за да се освободи тялото от умората и натрупаните токсини.

Пръстите, дланите и юмруците моделират мускулната маса, за да стане по-гъвкава. След това двете ръце влизат в действие, като извиват, подсушават, мачкат и събират кожа между пръстите и дланите си. Тези моменти на удоволствие събуждат тонуса на тъканите, активизират циркулацията и елиминират токсините, премахват неблагоприятните емоционални състояния.

Тайната?

Дървени топки, предварително затоплени и ухаещи на масло, се поставят върху области с нервни окончания. Това предизвиква истинско удоволствие за напрегнатите части. По времето, когато са поставени топките, масажистът буквално люлее тялото на клиентката с ръцете си, за да улови и последните усещания за умора.

За финал на масажа следват поредица от натискания, които търсят останала скрита болка. Те се осъществяват с дланите на ръцете, с юмрук, с върха на пръстите, с палец, с разтворена ръка, с предмишница, с лакът и т.н. на нивото на мускулните маси, сухожилията, кръвоносните и нервните съдове, отделните органи.

Завършвате с енергични кръгообразни движения. Клиентката ви е отново във форма. Както топлото слънце, така и енергийният масаж съживява духа и тялото.

Успокояващ масаж

Той е отпускащ и отморяващ. Неговият цвят е синьото, символ на съзерцанието, благоприятстващ медитацията, дълбоката почивка и осигуряващ вътрешното спокойствие. Когато човек е подложен на голям стрес, той продължава да трупа от него при всяко вдишване. Ето защо трябва да откриете подходящия ритъм на своето тяло, за да намерите спокойствието. Специалното масло с аромат на цитрус, което се използва в случая, е охладено до температурата на кожата. С него покривате клиентката - усещат се нежни изпарения от естествени масла от кориандър, мандарина и розов храст. Тялото се унася от дългите и бавни движения, които следват и разрушават напрежението в мускулите и нервите. Вдъхновен от шиатцу и корейския масаж, този успокояваш масаж е с ритмично люлеене, вибриране, теглене и завъртане, които разтягат кожата и освобождават мускулите от нервните контракции.

Масажът трябва да събуди линиите на тялото. Натискането на определени места и точки с палци, пръсти, длани и лакти благоприятства дълбокото отпускане и инициира състояние на медитация. Стимулираш масаж на главата и черепа пренася клиентката на друго място..Той е изключително важен за премахването на двете нервни огнища, които се намират над тила.

Сред тази невероятна хореография клиентката е впечатлена от усещането за летен дъжд от пулверизираното масло върху кожата и́. Малките фини капки я освежават, а нежният аромат на естествени масла я успокоява.

Тайната?

Сини кристални топки се плъзгат по тялото на клиентката, по нейното лице, за да отпуснат и последната следа от напрежение. Той е вдъхновен от положителното влияние на гората, чийто изглед позволява да откриете спокойствието, да забравите стреса, да отпуснете мускулите. релаксиращият масаж отвежда клиентката в света на растенията. Зеленият цвят и́ дава сигурност, кон¬центрация и връзка със самата нея. Този масаж гали мускулите. Целта е да се разсеят мускулните напрежения, да се върне еластичността, жизнеността и усещането за удоволствие. Полето на работа на масажиста е голямо - от главата до краката, от центъра до периферията. Това изисква натоварване на предмишниците. Работата е на приливи и отливи, с широки движения, които осигуряват дълбок масаж и добро ежедневно поддържане на мускулите.

Техниките са вдъхновени от масажите от Калифорния, при които се редуват силни движения за отпускане на мускулите с люлеене и разтягане, допринасящи за увеличаване на сетивността.