Искам парфюм, който му подхожда

"Какъв парфюм да избера за мъжа ми?"

Ferfi Parfum 1 Въпрос, с който често се сблъсквате. Преди да влезете в лабиринта на многобройните новости, вникнете в личността на мъжа до вас. Кратката анкета, която ви предлагаме, ще ви помогне.

Дo nредu 30 години мъже те се срамуваха да се парфюмират и да си купуват парфюми. Те се парфюмираха под предтекст "само след бръснене". После нещата се поразмърдаха. Парфюм? Добре, но само един. Мъжът се беше вкопчил в своя парфюм и бе невъзможно да го накараш да смени марката. Днес за щастие вече не е така. Той се пръска различно и сменя два-три флакона, обожава промяната. Изборът на парфюм е език, който ни дава сигнали за това как мъжът би искал да изглежда, за образа, за който той мечтае. Ето защо е особено важно да изберете нещо в хармония с естествената му среда.

Каква е естествената му среда?

Влезте под кожата на мъжа до вас и преоткрийте неговата същност. За да го направите, задайте си някои въпроси, чиито отговори ще хвърлят светлина върху него.

Лаком ли е? Коя материя му отива най-много? Лен? Памук? Модерните фибри? По-скоро строго официален ли е? Спортен? Елегантен? Дяволски модерен? Небрежен? Градски мъж ли е или е селянин по душа? Планина ли предпочита или море?

Отговорете си на всички тези въпроси, след което идва вашият ред!

Това, което искат мъжете

Един парфюм единствено за него. На него му е достатъчно да открие аромата си върху своята жена, приятелка, любовница. Днешният мъж обича да го считат за по-различен и да му предлагат уникални аромати, специално за него.

Свежи аромати. Избягвайте прекалено тежките, вулгарни аромати. Момчето през 2007 г . обича по-скоро дискретните аромати. Свежите миризми го карат да се чувства добре.

Лесни за употреба флакони. Мъжът прекарва средно 10 минути на ден в своята баня за бърз душ. Той не иска да се затормозява с капачки, невъзможни за отваряне. Идеалното е флакон с пулверизатор, вграден в капачката.

Красиви флакони. Мъжете обичат красивите неща, красивите предмети. Но, внимание! Той иска символ на мъжественост. Той харесва здравината, мощността, дизайна, синьото и бялото, сивото и черното. Третирайте го като познавач. Подбирайте мъжкия парфюм, както подбирате хубавото вино!

Каква е категорията му?

Помогнете си със следните класификации в парфюмерията.

Той е ароматичен?

Ароматичният мъж въплъщава чудесно съблазнителния завоевател. Той знае, че има силно излъчване и чар, който струи от очите и покорява. Той има самочувствие и около него витае сигурност. Една решителност, която може изцяло да скрие темперамента му. Той обича простите неща, дългите разходки на село и морските бягства. Големите пространства го зареждат и му позволяват да изрази своята спонтанност, радостта си от живота.

За него: свежи аромати, одеколони, етерични масла на основата на лимон, на сочна круша.

Той е надежден?

Той е деен по някакъв прост начин и простотата, с която се справя с ежедневните ситуации, го прави още по-обаятелен. Той обича природата, има вкус, продиктуван от чувството му за хумор, следва страстно модата. По-скоро е гражданин, отколкото селянин, често обикаля изложби, изискани места и посещава модерни ресторанти. Предпочита японската кухня пред традиционната манджа или печено пиле. За него: идеално биха му подхождали Jean-Paul-Gautier, Serge Lutens, Thierry Mugler, les Patou.

Той е окосмен?

Окосменият мъж е инстинктивен и ясен. Той е антиконформист и привлича обкръжението си със своя твърд характер. Безумно свободен и жаден за независимост, той направо отказва да се подчинява на условия. Малко е егоистичен, но въпреки това е изключително чаровен, с инстинктивен и мъжествен темперамент. Мъж на настроения, неговите вкусове варират: от любовта към лукса до привличане от по-простото, на моменти се обръщат към изисканото, а на моменти към натуралното.

За него: аромати на основата на папрат, лавандула, с лекото присъствие на дъб и сочна круша.

Той е кехлибарен?

Мъжът ориенталец въплъщава чувствителността и тя струи от всичките му пори. Малко неестествен, той винаги търси хармония, изградена от красота и елегантност. По отношение на темперамента, той клони към импулсивност, което го кара да живее в екстремни ситуации, винаги готов да надмине себe си. Той обича да се харесва, да изненадва и винаги запазва мистериозната си страна, за да съблазнява по-добре.

За него: силни парфюми с кехлибарени нотки. Сантал и кедър биха му харесали.

Той е естет?

Това преди всичко е мъж, който обича луксозното, рядкото и поверителното. Да се чувства като всички останали, не е никак за него. Това, което той търси, е рядък и уникален продукт. В живота той е откривател, не споделя своите неща освен с малкото му близки хора, които споделят неговия вкус към недостъпното и изключителното.

За него: редки парфюми, идващи от Италия и Япония. Такива, които не са широко познати и не се популяризират чрез реклами

Един съвет за него: наблегнете на парфюмите от големите марки, парфюми с високо качество, които сме забравили. Нещо от Balmain, Roger & Gallet, Faberge или Dior.

Той е елегантен джентълмен?

Само наблюдавайте непринуденото му поведение. Той не е обикновен мачо, а изискан мъж, поет, който вдишва въздуха с любопитство. Винаги съблазнителен, той се приема такъв, какъвто е. Това е един освободен мъж, щастлив да показва тялото си, да признае чувствеността си. Обича по-различните парфюми, защо не и по-женствените аромати. Истински романтик в модерно време!

За него: парфюми с почти толкова ласкави аромати като нашите. Заложете на растителните нотки на основата на горчив портокал, аромат на рози и др.

Ако сте зад щанда: осем малки съвета за оптимизиране на продажбите

1. Сближете се с ароматите

Вашата парфюмерия трябва да е идеално място, където да изложите парфюмите, които продавате. За да ги продавате обаче, трябва да сте наясно с всички марки парфюми. Изисквайте от доставчиците книжки, от които да почерпите информация за съставките. Така ще сте наясно с продукта, който продавате. Много важно е да използвате флаконите тестери. Почувствайте аромата и го съпоставете с останалите! И още: не миришете директно от флакона, използвайте тампончета, а ако нямате - обикновена попивателна ще свърши работа.

2. Осмелявайте се да предлагате особени аромати

Забелязали сме, че неговият избор се основава на странни колебания. Насочва се към цветни аромати? Е, човек се колебае! Доверете се на логиката. Наблегнете на особената страна на нещата, на редките аромати. По този начин се избягва баналността, в която мнозина мъже често попадат поради липса на идеи.

3. Оптимизирайте употребата на неговата марка парфюм

Тук единствено вашият талант на "консултант" излиза наяве. Помислете да му предложите серии за бръснене и душ гелове. Създали своите продукти за хигиена и удоволствие, фирмите са помислили за всичко: дезодарант против изпотяване, душ гел, ароматизирани шампоани, сапуни...

4. Дайте му рецепта за добро парфюмиране

Прекалено напарфюмираният мъж е всъщност зле парфюмиран. За да се парфюмира добре, го посъветвайте да не нанася директно тоалетната вода върху кожата, особено през лятото, поради появилите се слънчеви петна. Непростима безвкусна грешка е да се нанася тоалетната вода върху косата. Най-добре е да парфюмира вътрешността на костюма си. А защо не и да напои кърпичката си с няколко пръскания гел и те си падат по това...

5. Научете го как да го съхранява

Както дамският, така и мъжкият парфюм се съхраняват на хладно, защитени от светлина и слънце, грижливо затворени. Като доброто вино!

6. Помислете за несесер за тоалетни принадлежности

Ако си имате работа с бизнесмен, който постоянно пътува, ще му потрябва несесер за тоалетни принадлежности. Преди всичко да не е прекалено голям, за да може да се побере в куфарчето му. На вас се разчита да направите избора. Най-необходимото се ограничава с крем за бръснене (той ще заеме по-малко място от флакон пяна за бръснене), флакон с предпочитана тоалетна вода, душ гел, дезодорант и стик дезодорант (има ги в умалени размери). Разбира се, всичко това във възможно най-малки размери. Ако мъжът е прекалено изискан, може да му предложите да добави балсам за след бръснене и специален шампоан.

7. Никога да не „закъсват" за продукти

Мъжете не обичат да остават "на сухо" по отношение на продуктите си. На тях им трябва резерва. Ако са наистина привърженици на определена гама, трябва тактично да ги подтикнете да купуват двойно. За всеки случай, от най-необходимото - тоалетна вода, душ гел и дезодорант.

8. Дайте предимство на промоциите

В определени периоди от годината и по различни поводи много фирми правят промоции. Предлагат се главно комплекти с два или три продукта от серия на атрактивни цени, два продукта на цената на един или пък промоционални опаковки. Ако си имате работа с нерешителен или с финансово ограничен мъж, това са офертите, които трябва да поставите на преден план. Винаги са по-интересни, отколкото един и същ флакон тоалетна вода.