Как да подсилим нотката на парфюма си

Depositphotos 31154735 M 1024x768 1 НЕ УСЕЩАМ ПОВЕЧЕ ПАРФЮМА СИ. ЗАЩО?

Според специалистите това е въпрос на навик. Може също да означава, че парфюмът има истински почерк. Нима най-хубавият комплимент не е "Колко хубаво ухаеш, с какъв парфюм си?"

ПО-СИЛЕН АРОМАТ ИЛИ УСТОЙЧИВОСТ?

Обширен дебат! Някой жени понякога казват: "Токи парфюм издържа твърде кратко на мен. Доставя ми невероятно удоволствие, но всичко свършва много бързо." На тази реплика реагирайте с няколко малки хитрости, вдъхновени от колекцията на серии за тяло. Coco Chanel казваше, че най-добрият парфюм е този, който съобщава за пристигането на някоя жена и ни я напомня, когато тя вече си е тръгнала... Този аромат, който остава във въздуха, е подобен на нота от музиката и е неоценим. Парфюмерите проявяват голяма упоритост, за да създадат парфюми, които не могат да се забравят, кои то се помнят и остават интимно присъстващи във въздуха. В това се състои магията на парфюма.

ИЗВЕСТНАТА ОСНОВНА НОТКА

Точно тя е, която помним завинаги и парфюмерите познават добре нейните съставки. Някой аромати говорят повече на нашия мозък. Животинските нотки напомнят на езика на тялото. Тези еротични молекули, използвани в хомеопатични дози, дават усещане за топлина и една неповторима нотка. Сред най-добре познатите откриваме:

  • дървесни нотки с пачули, ветивер и кедър
  • ориенталски нотки с мускус, ванилия и амбър
  • цветни нотки, основно с жасмин, роза и портокалови цветчета
  • морски нотки (които не са на мода тази година) с калон

КАК ДА ПОДСИЛИМ ОСНОВНАТА НОТКА?

Съществуват хиляда и един начина да я подсилите - чрез колекцията от парфюмерийни продукти за тяло и няколко хитрости при тяхната употреба. И така, вие ще се появите на сцената. От вас се изисква да предложите на клиентката си кои продукти да добави към любимия си аромат, който ще стане изключителен, след като послуша вашите съвети. А тези продукти са:

Силноконцентриран парфюм

Да се носи в малки количества, защото има най-голяма концентрация. В началото се започва от връхните нотки (тези, които усещаме, отваряйки флакона), сърдечната нотка (тази, която разкрива основната тема) и се завършва с основната нотка (тази, която остава своята следа много по-дълго на кожата). По принцип силноконцентрираният парфюм издържа от четири до шест часа. Да, той е по-скъп, но използван в по-малки количества, трае по-дълго време.

Best Woody Fragrances For Women 1 Парфюмна вода и тоалетна вода

Веднага след силноконцентрирания парфюм идва парфюмната вода, а след нея - тоалетната вода. Кокетката може да използва и двете, като употребява парфюмната вода вечер, а тоалетната вода през деня в офиса.

Олио за баня

Върхът на лукса е, когато то е от същата серия. Може да го поставите във водата, когато си взимате вана, но също и върху мократа кожа след душ. Ароматът издържа много дълго време.

Душ гел

Той ви придружава с дискретен и деликатен аромат през целия ден.

Крем за тяло

Не само е божествено парфюмиран, но има и хидратиращо, и подхранващо действие. Идеален е за употреба през зимата.

Мляко за тяло

Парфюмира също толкова силно, колкото и крема, но неговата текстура е по-лека. Подходящ е по-скоро за лятото.

Сухо олио за тяло

Когато го нанесем, изчакваме няколко секунди, преди да се облечем, и кожата става безкрайно мека и не се омазнява. То също отделя приятни нотки, които се запечатват в дрехите.

Краткотрайните продукти

За маниаците на тема парфюми не се колебайте да предложите всичко: дезодорант, талк и сапун, които съдържат определен процент от парфюма и не трябва да бъдат пренебрегнати. Помислете и за новите поколения парфюми, които се впръскват в косата. За съжаление, не всички парфюми ги имат в своята серия.

Трикове и хитрости Това са най-добрите съвети, които можете да дадете на вашата клиентка, за да трае нейният парфюм дълго време върху кожата и́. Наистина много дълго време...

Aftershave 1 Парфюм за коса

Не мислете, че той може да я изсуши или омазни. Това е всъщност върховно докосване на женствеността. Оставяйки дискретен, този парфюм издържа дълго. Ако вашата клиентка се съмнява все още, обяснете и́, че някои марки като Mu-gler, Marc Jacobs и Van Cleef and Arpels имат такива продукти - това са Brume Celeste, Lustrant Cheveux и Murmure.

Парфюмирайте гардероба си

Кокетките го правят често, защо не и вашата клиентка? Едно малко впръскване от парфюма в шкафа, където държите дрехите си, ще направи така, че те да започнат да ухаят божествено. Това обаче е само при условие, че дрехите ви са от естествени тъкани (вълна, памук, кашмир...), които не влияят на олфактивния състав, а напротив благоприятстват за неговото разпространение.

Парфюмирайте всичко, което съдържа добре ароматите

Например - кожата на часовника, подплатата на палтото (ако става въпрос за кожа), шаловете и т.н.

Допълнителна помощ

Една такава дълготрайна подкрепа, притежаваща изключителен финес, е олиото, което има същата нотка като парфюма - дървесно, цветно, ориенталско, т.н. След като го нанесем върху кожата, трябва да изчакаме няколко секунди. Това е времето, необходимо за проникването му в епидермиса. Ефектът е магичен!

Заменете силноконцентирания парфюм с олиото

Това е един идеален вариант за ваната. Успокойте клиентката си парфюмното олио е също толкова чудесно. След излизане от банята върху все още влажната кожа се нанася олиото на тялото и се оставя да изсъхне.

Запазете празните флакони

Поставете ги отново в гардеробите между бельото, пуловерите и полите. Те ароматизират дрехите и шкафовете със своите ухания.

Сложете малко силноконцентриран парфюм във ваната

Само за специални случаи, като например за романтична вечеря с любимия. Подчертайте на вашата клиентка, че е нужно да сложи няколко капки от парфюма (не повече от десет) във водата във ваната. В случая капкомерът е горещо препоръчван!

Направете сами компилация от аромати

Върхът на лукса е да добавите тоалетна вода във вашето мляко за тяло. Резултатът е, че ароматът се запечатва нежно в кожата.

Направете всичко, както трябва<?p>

За да се слеете напълно с вашия аромат, започнете от душ гела, който е от серията на парфюма или на тоалетната ви вода. След това направете малък масаж със съответното мляко или крем. За тези, които предпочитат ваната пред душа, по избор могат да използват гел душа или парфюмното олио за вана.

Парфюмните сапуни

Поставете ги в гардероба между бельото си!

Не забравяйте врата

Това е наистина секси, защото от топлината аромата се разпространява по тила, който се превръща в желана цел за достигане.

Разпространете аромата навсякъде, където трябва

За да създадете една съвършена вселена от ухания в доминантната нотка на парфюма си, посъветвайте вашата клиентка да разпръсне на воля в чекмеджетата си амбър, ванилия и още ароматни пръчици с ухание на роза за тези, които използват цветен парфюм. Друга гениална хитрост за цветните аромати е : да изсушите в микровълновата печка (не повече от минута) шепа розови листа или други цветя и да налеете после няколко капки етерични масла, съответстващи на аромата.