Ключове за подмладяване на лицето

Anti Aging Clinics 1 Природата, наследствеността, понякога и волята донасят на всяка жена и на всеки мъж капитал от красота, от свежест и хармония, които всеки се опитва да запази за по-дълго време. Това желание води в продължение на векове към нови и нови научни открития. Не е приятно, но зрялата възраст носи своята част от изменението на тялото, на лицето и на свежестта на тена, което не пречи на човек да мечтае за корекция...

Съществена задача на нашата специалност е да бъдем винаги по-ефикасни и възможно най-малко вредни. Затова нека обърнем внимание на знаците и промените при остаряването на лицето. Ако хирургията е специалност в постоянната еволюция благодарение на въображението на опериращите, тогава трябва да се разбере също доколко може да се разчита на богатството на средствата, наречени "лазери", които допринасят много за подмладяването на повърхността. За да говорим за подмладяването на лицето, най-напред трябва да говорим за стареенето. Ако подмладяването е избор, който всеки може да направи, обратно на него - остаряването, засяга всички и е неизбежно.

Остаряването на лицето е с различно проявление и интензитет. Тази несправедливост, както ще видим, може частично да бъде смекчена и уравновесена чрез известен брой превантивни и оздравителни действия.

За да се анализира остаряването на лицето, е необходимо да се интересуваме еднакво от:

 • произхода на покривната тъкан - кожата;
 • поддържащите тъкани: мускули, мазнини и апоневрози.

Кожата е много сложен орган, чието анализиране в детайли би отнело много време. Поддържаме тезата, че кожата има повърхностен слой - епидерма, която играе ролята на главна защита. Съединяването дермис-епидермис осигурява връзката със средния слой на кожата. Той представлява мрежа от колагенни фибри и глюкозни съединения.

Междинният слой на кожата е дермата, кaкто играе главна роля в тъканта, гъвкавостта, еластичността и устойчивостта на кожата. Съществените съставни части са колагенните фибри, запечатани в един глюкопротеинов гел

Review Nb100 64932 34436 1 Остаряването на кожата

Кожата е съществен орган в механичната, химичната, калоричната защита срещу всички вредни влияния на обкръжаващата ни среда, както и преграда срещу бактериалните инфекции при контакт. Известен брой фактори са определящи за кожното стареене. Възрастта и наследствеността са елементи, които не можем да контролираме и които определят несправедливите различия при един или друг човек. Обратното, тютюнът, алкохолът и неуместното излагане на ултравиолетовите лъчи без защита са основни елементи за увеличаване на стареенето, които сме в състояние да променим. Що се от касае до кожните мускули, отговорни за изражението на лицето, те могат да оставят временни белези. Анализът на остаряването на кожата позволява да се констатира схематично:

 • появата на бръчки и на повърхностни следи;
 • съществуването на петна и на жълтеникава, суха и безцветна кожа;
 • появата на червени петна върху скулите и краищата на носа, които са особено загрозяващи

За да разберем остаряването на опорните тъкани, трябва да си припомним няколко основни понятия от анатомията. Мускулите, наречени кожни, са много повърхностни и имат близки връзки с кожата. Тяхното желано или рефлекторно свиване е причината за израза на лицето, а тяхното постоянно свиване е причината за бръчки, наречени из разни. Свиването на челния мускул води до появата на хоризонталните бръчки на челото. Мастното образувание, съставено от плътна, здраво прикрепена към кожата мас, е важна част от анатомичния релеф под пръстеновидния мускул на окото, над големия скулест мускул и в носната бразда. Неговото високо разположение е характерно за младите лица. Смъкването му надолу през годините изглажда контура на скулата и издълбава браздичката край но са. Разрезът, за да го поставим отново високо, е често пъти необходим при лифтинг на средната част на лицето. Големият кожен мускул, прикрепен долу към ключицата, дръпнат по средата, е малко или повече взаимообвързан със своя страничен аналог. Горе той продължава във влакнеста тъкан от средната част на гушата и образува т.нар. повърхностна мускулно-апоневротична система. Неговото срязване и издърпване нагоре и назад е в основата на модерния лифтинг на брадичката и врата. Натрупването на мазнини под брадичката удебелява и състарява лицето, утежнявайки овала. Разположението му между кожата и органите го поставят в без опасна анатомична зона.

Това позволява лесното му извличане без риск чрез липосукция. Мазнината около очите е разположена в анатомичното пространство около очните орбити. Прекалено ранната и́ поява понякога придава уморен вид на погледа. Схематичният анализ на стареенето на опорните тъкани на лицето позволява да се задържи излишъкът от кожа на нивото на горния клепач, издълбаването на бразди край носа в резултат на смъкването на мастна тъкан, деформиране на овала на брадичката поради натрупване на мазнини .

От гледка точка на анатомията носът е разделен на две части:

 • неподвижният нос, костта;
 • подвижният нос, съставен от множество хрущяли, свързани с влакнестата тъкан, които с годините се отпускат.

Горният страничен хрущял е междинната частичка, прикрепена към горната кост. Той поддържа долния страничен хрущял, който определя формата и положението на върха на носа. Следователно стареенето на носа се проявява най-често в отпускането на неговия връх

Програма за подмладяване

След като анализира остаряването на лицето, специалистът трябва до обработи програма за подмладяване.

Facial Rejuvenation 1 Нехирургични методи

Нехирургичните методи за лечение са различни типове:

 • лечението на лицето предполага класически методи с различна агресивност с използване на режещи лазери (СО2), широко използвани от много специалисти.
 • пилинги с различна дълбочина, глюкозна и други киселини, извлечени от плодове, осигуряват интересни резултати, при условие, че техните свойства са грижливо подбрани.

Общото между тези класически методи е, че водят до регенерация на дълбоките пластове на кожата, абразирайки или изгаряйки повърхността.

Фотоподмладяването представлява използване на по-съвременни техники, които ще разгледаме по-нататък.

Заедно с повърхностните методи, методите на запълване имат за цел да изправят бръчките и дълбоките набраздявания. Накрая, гутолиновата отрова, инжектирана в кожните мускули, изглажда бръчките на изражението.

Хирургични методи

Не може да се говори за програма за подмладяване на лицето, без да се споменат хирургичните методи, които имат за цел да върнат на мястото отпуснатите тъкани и да извлекат излишната мазнина. Естетичната хирургия трябва стриктно да спазва правилата за сигурност.

Пилинги

Трябва да признаем, че с пилингите ние измъчваме клиентите си! - пилинг на Крулиг: с жълтото си оцветяване върху петната беше много интересен, но доста деликатен за използване и прекалено тежък в обществен план;

Week End Peelse, направен в два етапа: първият, механично абразивен и следващ химически етап със смесване на различни киселини, дава бяло, след това червено оцветяване; трихлорацетоновата киселина може да бъде използвана върху цялото лице или върху една част, устните например. Придава красиво бяло оцветяване;

blue peel е също деликатен за възприемане по социални причини

Ser33 1 Фотоподмладяване

Принципът на фотоподмладяването, прибавящ силна пулсираща светлина към радиочестотен ток, допринася много за лечението на кожните несъвършенства. Поставят се три цели:

 • колаген за кожните тъкани;
 • хемоглобин за уврежданията на кръвоносните съдове;
 • меланин за петната.

Целите са ясни и амбициозни:

 • недостатъците на кожата и малките бръчки;
 • червените петна и зачервяванията;
 • кафявите петна. Едновременно може да се разчита на подобряване на тена и на лек тонизиращ ефект

Фотоподмладяването на практика

На практика, един сеанс по фото-подмладяване се осъществява в кабинета на специалиста и не изисква нито подготовка, нито упойка.

 • пълната обработка на лицето продължава половин час, пациентът усеща топлина, дискомфорт, боцкане;
 • мигновената реакция е червенина, която изчезва бързо. Петната обаче са по-силни след обработката и ще из избледнеят едва след около осем дена;
 • гримирането е възможно в следващите часове;
 • програмата за фотоподмладяване включва обикновено пет сеанса през четири седмици;
 • без откъсване от работа

Pore Women 1 Подмладяване на лицето - нехирургични средства

Що се отнася до запълванията, може да се използват само резорбиращи се продукти на базата на млечната киселина, добре приспособени към запълване на браздичките на носа, например.

Хирургични средства Ще разгледаме възможностите, които ни дава хирургията за борба срещу деформациите на клепача и тъжния поглед. Целта е да се издърпа нишка от кожата на горния клепач, което остава белег, скрит в клепачната гънка. Често е необходимо едновременно с това да се коригират прекалените мастни джобове, най-вече във вътрешния край на окото.

Интервенцията може лесно да се осъществи под местна упойка само за ден в болница. Оперативните последствия са поява на синина, която ще трае петнайсетина дни. Дори тази интервенция да е малко агресивна, тя не може да се скрие от околните. Две ситуации - много различни, са възможни за долния клепач:

 • торбичките под очите, които придават уморен вид, могат да се обработват отделно, като се изтегля околоочната мазнина, която образува херния. Проправя се най-напред път отвътре на клепача, не остава никакъв виден белег;
 • следоперативните синини са по-малко значими, отколкото по външен път, където се коригират излишъкът на кожа, разтягането на пръстеновидния мускул и мастните хернии. Остава белег на нивото на миглите и в края на очите, който е почти невидим след време

Носът = подмладяващ ефект

Shutterstock 102009724 1024x735 1 Подмладяването на лицето изисква в по-голяма част от случаите пълна ринопластика. Ринопластиката може да има обективен подмладяващ ефект чрез промяна на средно 1/3 от обемите на лицето

Лифтинг на бузата

Както видяхме по-горе, шийната липосукция е проста интервенция, малко агресивна, даваща добри резултати, без видими белези. В дадения пример ставаше въпрос да се премахне мечата гърбица и прекаленото количество вратна мазнина. Когато кожата е с добро качество, последствията след операцията не представляват проблем. Възстановяването на мастния шиен пакет се извършва самостоятелно или едновременно с корекцията на клепачите, или едновременно с лек лифтинг, който дава добри резултати, ако е правилно преценен

Прекалено малката корекция може да остане невидима, а прекалената корекция ще придаде неестествен вид на скулите. Необходимо е да се спазва симетрия. Ако пренебрегваме белезите, отоците могат да останат в продължение на седмици.

Шийно-лицев лифтинг

Шийно-лицевият лифтинг е водещ в лицевото подмладяване. Класическите цели за възстановяване на опорните тъкани и за възстановяване на кожата могат да се осъществят най-напред дискретно, като се замаскират в косите и зад ухото. Хоспитализацията трае 24 часа, следоперативните последствия са подкожни кръвоизливи и отоци и зависят от конкретния случай.

Заключение

В заключение: ключовете към лицевото подмладяване са многобройни. Точният анализ на деформациите трябва да се превърне в стройна програма, адаптирана към всеки отделен случай. Резюме Съществуват три ключови думи, за да се разбере една програма за подмладяване:

 • превенция на кожните промени;
 • корекция на вредите върху кожата;
 • корекция на релефа.

Остаряването на лицето е резултат на съперничеството на проблемите, свързани с повърхността, и тези на хармонията на обемите. Подмладяването на лицето е предизвикателство, което специалистът трябва да реши с помощта на медицински и хирургични, непрекъснато променящи се средства.