Красива е свежа в самолета

Woman Watching A Plane Take Off 1 В днешния свят пътуването за мнозина е ако не ежедневие, нещо като част от рутинните задължения. Много дами пътуват често със самолет - някои от тях по бизнесдела, други - просто за удоволствие. Пътуването, особено ако е по-продължително, създава усещане за дискомфорт - нерядко и от мисълта дали престоят във въздуха няма да се отрази по някакъв начин върху външния вид. Тук вече може да подскажем няколко малки хитрости, които гарантират красива кожа и леки крака при слизане на летището.

Пригодете се към пътуването със самолет

Часовата смяна е най-големият враг. Безсъние, състояние на умора, раздразнителност, главоболие са проявите на промяната. Лошото е, че те изчезват чак в рамките на няколко дни. Това състояние се проявява при часова разлика над 4 часа. Нашият вътрешен часовник, който ни посочва кога да станем, да ядем или спим, е много разстроен. Трябва да се знае, че по-силно се усеща часовата разлика, когато се отива от изток на запад, което намалява деня. Съветваме ви да копирате манекенките, които прекарват голяма част от своето време в летене. Още преди да се качите на самолета, трябва да си нагласите часовника според времето в страната, към която сте се отправили. Опитайте да живеете така, сякаш вече сте пристигнали: спете или стойте будни - според случая.

За успокоение може да се използват маски срещу светлината и тапи за уши. Намалява се приемът на калории, тъй като гладът не се чувства. Добре е редовно да се пие вода и плодови сокове, защото въздухът в кабината е свръх сух заради високото налягане (идеалното е да се пие един литър вода на всеки четири часа). Не се употребява алкохол, тъй като той провокира неприятни ефекти по време на полет: червените кръвни телца стават по-плътни и по-тежки.

Подути крака

Синдромът се появява често. Стюардесите го избягват, като прекарват времето си в непрекъснато кръстосване на централния коридор. За да бдят и да се грижат за пасажерите, разбира се, но и най-вече за да избегнат венозни стазиси, дължащи се на въздуха по време на полета. Ако могат всички да правят така, би било идеалният вариант. Това обаче е в сферата на невъзможното. Тези, които страдат от кръвоносна недостатъчност, е добре да носят подходящи чорапогащи, които да благоприятстват циркулацията на кръвта. Всички останали да практикуват на място малко гимнастика: да се протегнат като котка, да не си кръстосват краката, да си раздвижат глезените, да се масажират с гел, който може да се употребява вместо чорапогащи.

Веднъж пристигнали, идеално би било да вземете вана и да си масажирате краката със струята на душа, тръгвайки от краката и стигайки до ханша. Суперхидратирана кожа

При полет кожата се изсушава. Това е нормално -свръх сухият въздух дехидратира много бързо тялото. Изследователите от C.E.R.I.E.S. (Лаборатория за фундаментални изследвания на Chanel) са проявили интерес към този феномен и са представили на 20-ия световен конгрес по дерматология резултати, очевидно доказващи следната реалност: Три часа са достатъчни само за кожата да се дехидратира и да стане грапава - едно свръх бързо дехидратиране, което засяга лицето, но и цялото тяло (на нивото на предната част на ръцете кожата се дехидратира най-много в самолет). Още по-изненадващ е фактът, че атмосферата, която царува в кабината на самолета, надминава по сухота тази в пустинята! Ръстът на влажност от 46 % пада до 9, 8 % в края на двучасов полет. Как да избегнем последиците? Пиейки редовно вода и нанасяйки всеки час върху лицето и покритите зони на тялото хидратиращ продукт. За щастие причинените вреди са лесно обратими. Върху устните трябва да се нанесе мазен, хидратиращ крем. За тялото е най-добре да се предвиди намазване преди отпътуване - с мляко или със свръх подхранващ крем.

Преди излитането

За да пристигнете красива и свежа на дестинация-та, достатъчно е да отделите 15 минути за себе си преди излитането. Първият жест би могла да направи една почистваща ароматизирана кърпичка, която прави кожата мека за рекордно време. С края на пръстите се нанася подхранващ продукт, много полезен в случая за кожата. Продукт против тъмни кръгове, за да се изтрие всяка следа от умора и областта около очите да заблести. Гримът ще бъде лек: малко руж и бронзираща пудра, нанесена с голяма четка, малко водоустойчива спирала, гланц за устни и... това е всичко.

Едно добро разресване на косата, за да стане тя "по-въздушна" (прави се фрикция на главата - за здравето на корените), малко свеж и лек парфюм, ментов бонбон и няма за какво да завиждате на топ моделите, които прекрачват стълбичката на самолета винаги съвършено отпочинали, с усмивка на лицето, с една дума - сияещи.