Мъжете и техните желания - нелек пасианс

Stylish Men Wear 600x400 1 Той носи в себе си доза суетност. Задържа се повече пред огледалото. Иска да изглежда добре и не крие, че полага грижи за това. Отделя време и сам си купува продуктите, от които се нуждае. Не вижда в това нищо неестествено, нито срамно. Резултатът? Той изглежда наистина добре. С по-стегната фигура и по-секси. По-привлекателен в женските очи. По-мъжествен. Той е мъжът на 2007 година!

Въпросът, който естествено си задавате вие, съветници по красотата, е как да действате с този нов тип мъж. Как да разговаряте с него и да задоволите неговите очаквания, следвайки козметичните новости. Има начин това да стане!

Един нов вятър на промяната вее в козметиката. Все повече мъже търсят вашата помощ, за да се погрижат за своята кожа, да пофлиртуват с козметиката. Днес тези силни характери имат любими собствени марки за красота, не крият своите навици и нужди. Посъветвайте ги, като използвате подходящ език за тази цел.

Революция от мъжки тип

Едва ли не до вчера бе времето, в което на мъжката красота не се обръщаше достатъчно внимание. В немалко случаи тя бе в състояние дори да предизвика снизходителна усмивка. Защото разбиранията бяха такива: истинският, зрелият мъж просто нямаше нужда от хитрини. Той си беше мъжът тип мачо. Кремът за бръснене или готовата пяна му бяха достатъчни - гладко избръснат, готов да покори всяко женско сърце. Днес времената вече са други. Днес стилният мъжки парфюм е всекидневна употреба. Мъжът започна да посяга скришом към някои от женските продукти - най-често към хидратиращия крем. Предтекстът бе, че той опъва кожата. Малко по малко мъжът започна да използва и автобронзант - за да покаже частите от тялото си, които са във форма. С две думи: мъжът на 2007 г. е станал кокетен. Той използва хидратанти, епилира се, слага си кремове за почерняване, подлага се на козметичната хирургия и си имплантира коса.

Какво е това, ако не революция в мисленето?

Марки само за тях

Може да звучи недостоверно, но продуктите за мъже са измислени още през 1975 г.! Да, няма шега. Вече от 30 години има продукти единствено за тях и мъжете желаят внимание към личността им! фирмите искат да задоволят желанията на мъжката клиентела - предлагат своя богат козметичен арсенал, собствени марки с цветни кодове, маркетинг. И още. Противно на това, което човек може да си помисли, мъжът не става по-женствен. Защото свързването на мъжа с козметиката не го прави по-женствен. Да имаш добра външност, спокойно и ведро лице е много по-ефикасно в света на сделките, отколкото да поддържаш твърдата и сурова визия. С това силният пол е наясно.

Ако се върнем малко назад обаче, ще видим, че всъщност жените са тези, които в началото подтикват любимите си да се погрижат за външността си, да пазят диета, да посещават фитнесзалата или пък някой център за красота. Днес мъжете са разбрали, че за да се харесат, трябва да положат повече усилия. Затова те вече говорят без комплекси за своята кожа, за „пачия крак" (бръчките в ъгъла на очите), за уморените си очи и за своята досадна плешивост. С други думи - мъжете вече проявяват своята козметична култура. Това ви кара да бъдете нащрек. На мъжете не трябва да говорите каквото и да е!

От друга страна, цифрите показват увеличение на продажбите с 30 % над средното, докато женската козметика има тенденция към застой, дори към регресия. И ако през 1990 г. само 4 % от мъжете полагат всекидневна грижа, днес те са вече 21 %, а утре вероятно ще бъдат 50 %!

Ами утре?

Очаквайте скока! Социолозите вещаят, че мъжът ще умножи своите усилия, за да съблазнява още повече. Очаква се през 2015 г. един на всеки двама мъже да използва крем против бръчки, а гримът на Жан-Пол Готие да има съперници! Между впрочем Жан-Пол Готие вече предлага тази година специално за мъже един почистващ хидратиращ спрей за тяло, молив за вежди, леко оцветяващ гел за мигли! Гама, която жените умират от желание да заимстват. Това е сигурно.

За мъжете в козметничния салон

Какво иска все пак той? Как да разговаряте с него? Какъв тип грижа да му предложите? С малко, но добре подбрани думи, може да разкажете за вашите продажби и да го направите редовен клиент на вашия салон! Накратко: трябват ви преди всичко непринуденост, бързина и сила. Да навлезем в детайли в онова, което мъжете желаят и харесват.

Какво трябва да прави всекидневно един мъж?

1. Да се сдобие с хубава, здрава, чиста, преминала през основните етапи на почистването кожа.

2. Да мие лицето си сутрин и вечер. Важно е, за да се почисти епидермисът, да се премахнат замърсяванията и себумът. Да си мие лицето, като набляга на средната зона (винаги доста мазна), и да не забравя врата си.

3.Бръснене. Важна е употребата на добър продукт, гел или пяна. формулата с гел е доста по-добра от пяната. Да не използва алкохолните лосиони. Те само ще влошат нещата. По-добри са мултифункционални грижи, които едновременно съживяват и хидратират кожата, докато я защитават.

Продукти за него

Това вече е постигнато. Той иска да прегледа вашата собствена брошура, която е адресирана до него и разкрива неговите проблеми с кожата.

Вашият съвет

Обяснете му, че дори и кожата на един мъж да остарява по-бавно от тази на една жена, тя е по-дебела, по-мазна, несъмнено по-късно се състарява, но за сметка на това - много по-очевидно. В деня, когато това ще се случи, е вече прекалено късно, ако не са взети предварително мерки!

Прости жестове и думи

Той иска бързо да научи кои са лесните за употреба продукти. Не иска да играе на каубой, още по-малко пък да прекарва часове в слушане на вашето представяне на продукта или четене на листовката му.

Вашият съвет

Вървете право към целта с простичка и ясна реч. Ако не познавате продукта, прочетете предварително бележката и извадете най-важното, което да му кажете. Въобще не трябва да говорите с него по същия начин, както с вашите клиентки. Общуването с него съвсем не трябва да е свързано с издекламирването на една поетична и неясна реч, а още по-малко пък на изнасянето на дълга техническа тирада! В началото е добре да поговорите за внезапната ефикасност, като пропуснете научните съставки на продукта и направо го тествате върху ръката на клиента. Целта е осезаемото усещане.

Продукти, точни като часовник

Не става въпрос той да остане три часа във ваната. Не трябва да го приканвате към това!

Вашият съвет

Предложете му експресни грижи, които се прилагат много бързо. Той усеща и вижда веднага разликата. Както е случаят с почистващите пяни, които не отнемат повече от минута за отмиване; те подобряват и омекотяват кожата и и́ придават един прекрасен свеж вид. Или пък хидратиращите кремове. Ако вашият клиент има мърморещ вид и е с доста посърнало лице, мъжките маски за лице са много подходящи - толкова бързи, колкото е спрей дезодорантът. Накрая, добавете към двата или трите предложени съвета и още една грижа, специално замислена за тези господа, които са притискани винаги от времето - гел душ за баня.

Знайте, че той обича:

1. Простата реч

2. Хуморът в рекламната кампания

3. Мултифункционалните продукти

4. Пиктограмите и логотата, за да се достигне до важната информация.

5. Пиктограмите и логотата, за да се достигне до важната информация.

6. Мострите и директния маркетинг

Знайте, че той мрази:

1. Мазните продукти, „които се виждат"

2. Да губи време в четене на бележките за отделните продукти

3. Да бърка с пръстите си в някой крем

4. Използването на техническа терминология

5. Речта, която го кара да се чувства виновен, че не знае

Фини и дискретни продукти

Естествено не става въпрос да нанасят един тон продукти върху лицето си. Няма да го понесат! Ако пък кремът е мазен или лепкав, съвсем не става.

Вашият съвет

Няма да ви затрудни да намерите продукт за него, тъй като почти всички са ултра леки и прозрачни. За вас остава само да ги похвалите. И ако въпреки това клиентът продължава да е скептичен, накарайте го да ги тества. Грижите за контура на очите, например, са изключително леки и нежни.

Да усети свежестта

Премахнете лукавите, тежки и силни благоухания. Модерният мъж иска изтънченост. Той обича лесно проникващата миризма, истинското.

Практическо значение

Той не обича да се занимава с трудното отваряне на някои продукти, да мъкне със себе си обемни неща, а и не се вдъхновява от многобройните украшения по флаконите.

Вашият съвет

Подкрепете по-простите форми. Без стъклени флакони, които могат да се счупят. За да се доближите до неговите идеи, мислете функционално и му предложете използването на козметични комплекти, които съдържат почистваща пяна за лице, гел душ за къпане, хидратантен крем и контур за очи. Това е всичко. Той вече може да отиде на пътуване или само на бизнес уикенд, без да си блъска главата дали не е забравил нещо!

Красивите флакони

Мъжът, както и жената, е чувствителен към естетиката. Избира хубавото, но трайно.

Вашият съвет

Някои мъжки марки полагат повече усилия върху своето собствено излъчване на продукта. Вие трябва да разберете какъв тип е вашият клиент - спортен, елегантен, класически, модерен. Това е вашата задача, преди да го ориентирате към някоя марка. Трябва му гама, която му подхожда, с която той може да се идентифицира.

Хумор

Дори и да използва козметичните грижи, мъжът днес не ги взема на сериозно.

Вашият съвет

Усмихнете се и вие ще станете негов съучастник. С лек хумор може да се каже всичко.

Как да достигнете до кокетния мъж?

Няколко съвета. Първо, през цялото време трябва да го информирате за предлаганите от вас продукти, да осведомявате кое е най-добро за него. Винаги му говорете без украшения. Трябва да определите вашето поведение спрямо човека пред вас. Не забравяйте, че един мъж е прекрасен и верен клиент, както и една жена, но винаги по-непостоянен в избора на марките, които да използва. Само трябва да го убедите!

Той има бръчки Съществуват достатъчно марки, които предлагат кремове против бръчки. В замяна на това може да му предложите регенериращ крем, който ще спомогне за синтеза на колагена, ще укрепи и подобри състоянието на клетките. Този тип грижа е подходящ за лечение при смяната на сезоните. Основна процедура, която можете ga му предложите, е например използване на балсама за след бръснене, който е отморяващ, противовъзпалителен, защитен и хидратиращ. Но ако такъв съществува...

Той има изтощена коса

Мъжът много държи на косата си. Ако има проблем, вие сте на ход с предложението да използва няколко марки от козметичния свят с гарантирано действие! Препоръчайте първо шампоан, който да отмива замърсяването, после и такъв, който дава живот на косата и подобрява изтощените дълги и гъсти коси. Внимание! Не се ровете във вашето женско царство, тъй като там продуктите за коса са доста парфюмирани. И не забравяйте, че колкото е по-прост и бързодействащ продуктът, толкова повече вашият клиент ще го обича. Ако няма редовен проблем с косата, предложете шампоан за цялостно действие - коса и тяло. Той със сигурност ще го хареса. Помислете и за шампоаните за всекидневна употреба.

Той има замърсена кожа

Пъпките и черните точки често го спохождат. А е вярно, че да ги имаш, не е никак приятно! Затова действайте! Трябва да почистите всичко това с един хубав пилинг. Обяснете на клиента, че процедурата ще направи кожата му като на бебе. Как? Със специални продукти, предвидени за неговата по-дебела кожа, в сравнение с тази на жената. Имате право на избор между пилинга с лепкав скраб или ексфолиращата маска. И двете процедури са готови да унищожат в дълбочина всички мъртви клетки. Внимание! Ако клиентът ви стане фанатик по темата, уточнете, че пилингът един път седмично е напълно достатъчен.

Той има изморени очи

Стрес, проблеми на работното място, свръх умора Някак неусетно всичко това се изписва върху погледа. Бръчките и бръчиците се настаняват доста сериозно, доста по-дълбоко в сравнение с тези при жените. И това е големият проблем на мъжете, с който те трябва да са наясно. Преди този феномен да се е разпространил доста, преминете към кремовете против кръгове под очите и против бръчки. Обяснете на мъжа, че те наистина правят чудеса. Съвсем леки, те са едновременно против кръговете, торбичките и бръчките по лицето. Тази обща грижа е залегнала в женските марки и вие можете без проблем да я препоръчате на мъжете.

Той има нежни ръце

Добрата грижа за ръце е на мода. Това е още една от подхвърлените тази есен идеи на Жан-Пол Готие - укрепващ заздравител. Използва се за наранените, счупени, неравни нокти. Безцветен и без аромат, той се грижи за вашите нокти само с един жест, без да оставя следи, характерни при използването на лак. Той оставя ноктите дискретно лъскави. Ефектът е гарантиран.

Той иска да е свеж, независимо от обстоятелствата

Ако има продукт, който мъжете наистина да обожават, това е дезодорантът. Но, внимание! Става дума за дезодорант за техните подмишници. При това - със свеж и траен аромат! Важен е ефектът. Дезодорантът не трябва да намалява своето действие през целия ден, каквото и да прави вашият клиент! Вашият най-голям коз? Големите имена в парфюмерийното изкуство предлагат своите дезодоранти в различни презентации. Спрей или стик против изпотяване - те не остават бели следи и действат 24 часа в денонощието!

Той иска да има хубав израз на лицето през цялата година Хубавата външност, излъчване и добра форма, осъществени от автобронзанта, са истинско удоволствие за мъжете. Вашият съвет трябва да е свързан с предлагането на ултра лек бронзант, пяна или гел. Забравете за кремообразните бронзанти, които се трупат в порите и ги оцветяват. Ако вашият клиент за първи път ще използва такъв тип продукт, посъветвайте го да измие добре ръцете си след нанасянето, да изчисти ноктите си от следите и най-вече да оперира внимателно в областите около веждите и слепоочието.

Той е фанатик относно определена марка

Погледнете през неговата гледна точка. Не избързвайте да хвалите рязко някоя друга марка. Напротив. Представете му продукти, които не са му известни. Целта е да откриете пред него тънкостта на мъжката козметика. Не се колебайте да му предложите мостри. Ако това му хареса, той ще се върне да купи продуктите. Бъдете сигурни. А ако се върне, вече е наистина ваш сигурен клиент.