Най-добрите грижи в салоните за красота

13 7 Of 39 2 1 В салона за красота клиентът трябва да е Бог. Той трябва да бъде заобиколен от грижи и да го чувства осезаемо - във всеки един момент. Независимо от това дали става дума за вече доказани или по-нови грижи, дали става дума за грижи за лицето, ръцете, косата, бюста, тялото, дали тези грижи са с козметични продукти, ръчно или с апарати. Световната практика е открила много тайни по отношение на грижите в салона за красота. Отгърнете ги!

Балонът има все по-нарастващо значение в тренировките на спортистите от различни нива. Гимнастиката с Physio-ball има за цел да накара мускулите да заякнат в дълбочина. Седнали, прави, легнали, под или над балона, захванат между краката... Physioball може да се използва във всяко положение на тялото. Балонът е кръгъл и не е особено лек, а точно това са и неговите две големи предимства. Извивките му успокояват, а здравината му укрепва мускулите, развива гъвкавостта, утвърждава чувство за равновесие и засилва рефлексите.

Чудодейната сфера

Swiss Ball Crunches 1 В началото Physioball е просто играчка, пусната на пазара от един италиански дизайнер. Тя трябвало да бъде част от мебелировката в детската стая. Както много неща по света, и тук всичко става случайно. Една физиотерапевтка по време на пътуването си в Швейцария я забелязва и решава да я пробва в някои от процедурите, които извършва на новородените и малките деца. Много бързо физотерапевтите започват да я използват, за да засилят мускулите на гърба. Днес благодарение на множеството начини, по които може да се употребява, този своеобразен

Маникюрът

Обработени нокти, мека кожа... Маникюрът е чиста проба изкуство. Специална грижа, изживяна в пълно спокойствие. Мекота и нежност. Нищо не е по-травмиращо за ноктите от грубото отношение. Тази грижа е момент на истинско щастие. Не сте ли убедени?

Как протича процедурата

Airport Manicure Pedicure GATWICK0617 1 Започнете с отстраняване на лака с лакочистител без ацетон и придайте красива бадемовидна форма на ноктите на вашата клиентка. Внимавайте да не се начупват, избягвайте да разграничавате твърде много страните и дръжте вашата картонена пиличка перпендикулярно на всяка.

След като свършите с тази операция, поставете върховете на пръстите на вашата клиентка в специална ваничка с крем, обогатен с витамини. Кремът трябва да е леко, приятно затоплен. пръстите с движения, все едно си сваляте ръкавиците. Наблегнете на ставите. След като пръстите са станали съвсем мек и, масажирайте и ръката по дължина.

Изсушете ноктите и минете върху всеки от тях с памучен тампон, напоен във воден успокояващ разтвор. Отстранете деликатно кожичките.

Накрая: нанесете основен слой. Той изравнява грапавините, не позволява на ноктите да пожълтяват и улеснява нанасянето на лака. Нанесете два слоя лак с цвят на бордо и най-накрая – последен слой топ лак. Този продукт предпазва лака.

Waxing1 1 Епилация

Тъй като много жени откриват козметичния салон през кабината за епилация, съществува цяла серия от грижи, които трансформират този често пъти неприятен момент в момент на успокоение и удоволствие. Пилинг, топли компреси, релаксиращи операции допълват епилацията, за да забавят поникването на косъма, да отслабят усещането за болка и да успокоят клиентката. Откривайки удоволствието от грижата, тя може да реши да изпробва и други процедури.

Процедурата

Какво правим, за да постигнем желания ефект?

Фаза 1

За да започнете процедурата, настанявате вашата клиентка по гръб. Слагате две топли кърпи на нивото на врата. Правите пилинг на зоните, които ще бъдат епилирани, за да се отстрани мъртвият слой клетки. Когато приключите с пилинга, минавате със суха кърпа върху ексфолираните зони, за да премахнете остатъците. Внимание: На лицето и подмишниците не правете пилинг, както и върху други чувствителни зони, за да бъдат избегнати възможни раздразнения!

Фаза 2

Преди да пристъпите към епилацията, сменете кърпите на нивото на врата с друг и, също затоплени. Започнете епилация с восък. За да бъде процедурата по-безболезнена, препоръчително е да използвате ориенталски восък. - Жест SPA: за да оптимизирате грижата и да донесете максимален комфорт на вашата клиентка, след като една зона е отлично епилирана, нанесете успокояваща, хидратираща вода или специално олио. За да проникне в кожата по-добре, масажирайте с леки движения. После с лек натиск прикрепете към обработеното място нова влажна салфетка и я оставете да престои няколко минути.

Фаза 3

Завършете процедурата с нанасяне на специален успокояващ гел върху епилираните зони, за да се хидратират и да се забави новият растеж. Жест SPA: Върху краката нанесете гела с движения отдолу нагоре, за да подобрите микроциркулацията. Завършете с леко потупване от долу на горе върху двата крака.

Резултатът?

  • спира поя вата на подкожно порасналите косми
  • забавя се новият растеж
  • усещанията за болка са чувствително намалени
  • кожата е мека и гладка

C700x420 1  Магията на минералните камъни

Това е разновидност на терапията с базалтови камъни и на ръчните начини за масаж за релаксация от главата до петите напрежението на вашата клиентка изчезва, тя е напълно успокоена.

Как протича процедурата?

Първо: подготовка на атмосферата. Тя трябва да предразполага към успокоение: приглушена светлина, свещи, ароматизатор с ухание на пустинни цветя и кристали, поставени в дървена купа за декорация. Настанете клиентката да легне по корем. Поставете пет големи топли камъка по дължината на гръбначния и́ стълб, както и по един във всяка ръка. Гарантирано е, че едно меко усещане за топлина ще я завладее веднага.

Краката

След нанасянето на масло върху краката и ходилата, започнете вашия масаж с помощта на затоплените камъни - по един във всяка ръка. Сменяйте лекия натиск със спираловидни движения върху всеки крак, завършете с лек масаж само с ръце. Таз и фаза от процедурата завършва с масаж едновременно с един топъл и един студен камък. Студеният камък предхожда топлия, сменят се на единия и на другия крак. Поставете по един камък във вдлъбнатината на всяко ходило.

Гърбът и ръцете

След като махнете камъните, нанесете топло олио и започнете релаксираща процедура, като редувате ръчната процедура с масаж с камъни. Вашата клиентка вече няма да прави разлика между камъните и ръцете ви, нейното тяло няма да чувства нищо друго освен топлина и отпускане. Тази фаза завършва отново с лек масаж с топли и студени камъни, за да се върне клиентката в реалността.

Предната част на тялото

Поставете топли камъни върху пъпа и слънчевия сплит на клиентката, под коленете и глезените и́. Започнете масажа от коляното, стигайки до глезена, след това масажирайте ходилото. Вашата клиентка ще почувства едно деликатно усещане за топлина, докато вие плъзгате малки топли камъчета между пръстите на краката и́. Около корема, раменете и ръцете сменяйте непрекъснато масаж с камъни и ръчен. В края на тази фаза покрийте тялото и́ с хавлиена кърпа.

Лицето и косата

Обрисувайте лицето на вашата клиентка с помощта на два малки студени камъка. Завършете тази събуждаща фаза с леки притискания, поглаждания на кожата на главата и косата. Клиентката ви е напълно освободена от стреса, напрежението в мускулите е забравено и нейното тяло запазва меко усещане за топлина повече от един час след процедурата.