Открийте профила на вашата клиентка

Professionisti 1 Проблемът с излишните килограми днес мъчи много жени. Причините са различни и са обект на научни изследвания. факт е, че дамите все по-често прибягват до съветите на масажиста, за да стопят излишните килограми. Затова той трябва да е много добре подготвен за справяне с проблема.

Така както пo отношение на избор на масажист няма един и съши вкус, така жените не възприемат за употреба един и съши крем за отслабване. Просто желанията на хората са различни. Някои от вашите клиентки са запалени по чувствените кремове, други биха искали етерични масла за техния парфюм и т.н. В този смисъл е много важно да се определи психологическият профил на клиентката, която се намира срещу вас. Ако го сторите, много лесно ще и́ предложите магическата формула, която ще и́ подхожда най-добре.

Да намерите начин за отслабване, който ще е в пълна осмоза с характера, навиците и вкусовете на вашата клиентка, е възможно! Ясно е, че една грижа за отслабване, която съответства на психологическия профил на вашата клиентка, има по-голям шанс да получи оптимални резултати. Как да разкрием психологическия профил на клиентката? Просто трябва да я наблюдаваме внимателно. И да преценяваме, преди да действаме.

Тя е перфекционистка?

Този тип клиентка не оставя нищо на случайността. На нея и́ трябва това, което е най-доброто в областта, понякога най-скъпото и често - най-известното. Тя е готова да вложи много средства, за да получи желаните резултати.

Как да я доближите?

Предложете и́ пълна програма с избраните процедури - сутрин и вечер. Не и́ предлагайте продукт за отслабване, преди да и́ обясните необходимостта от отстраняване на мъртвите клетки, които се натрупват на повърхността на кожата и са пречка за веществата, помагащи слабеенето. Ексфолирането на кожата дава всички шансове за успех - тя би го разбрала лесно. По отношение на типа грижи, преценете заедно с нея в какво точно се състои проблемът. Тя иска да отслабне? Да се стегне? Нейният проблем е в областта на корема или талията? Върху ханша... ? Накратко, предложете и́ различни формули, които да атакуват набелязаните цели в зоната, която я притеснява най-много. Понеже тя е перфекционистка, би се масажирала със специална твърда ръкавица, за да оптимизира клетъчния обмен на мазнините и проникването на веществата.

Какви видове продукти да и́ предложите?

Един или няколко продукта, отговарящи на нейните специфични изисквания. Тъй като тя ще следва съзнателно препоръките, можете да и́ предложите специфична дневна грижа и друга специфична нощна грижа, както днес правят някои определени марки. Не и́ казвайте, че съединението прави силата! Визирайте големите имена в козметиката, тя ще бъде съгласна да го вземе, дори да не съдържа парфюм или да няма желаната текстура. Стига да е ефикасен!

Тя е чувствена и женствена?

Вие не бихте могли да я объркате. Този тип жена, където и да се появи, сякаш отделя феромони. Това са нейният глас, нейното тяло и нейните жестове. Те говорят най-добре за нея. Тя обича много да се харесва и ще направи всичко, за да запази тялото си апетитно.

Как да я доближите?

Вие имате работа с жена, която смята, че няма нищо лошо в това да си достави удоволствие. Един продукт за отслабване за нея е една компенсация. Тя ще го приеме като лично удоволствие. Когато прави хранително разтоварване, бързо си взема крем, за да компенсира чинията с пържените картофи или шоколадовия десерт, които би изяла с наслада. Кремът за отслабване трябва да е черешката върху тортата. Препоръчайте и́ деликатен метод и галещи кремове, които носят нежност. Насочете съветите си върху стратегическите цели на тази чувствена жена. Гърдите, ханша и коремът, бедрата и деколтето са зоните, които тя трябва да поддържа на най-високо ниво, за да продължи да съблазнява. Не забравяйте да поставите акцент върху кожата - чрез формули, които се грижат за кожата и за нейното стареене.

Какви видове продукти да и́ предложите?

Удоволствие! Нищо друго освен удоволствие с галещи продукти, които миришат добре, деликатни на осезание, правещи кожата изключително мека. Накратко: блясък с малко изтънченост. Стремете се към цялостно отслабване с един или два продукта за отслабване, стягане и хидратиране. Може да и́ предложите грижа за бюста до основата на врата, защото от здравината на кожата зависи профилът на гърдите. Ако има заоблен корем, посъветвайте я да нанесе крема за отслабване и да прави масаж винаги в посока на часовниковата стрелка.

Тя е еколожка?

Това е клиентка, която не обича увъртанията. Тя е за природата и това е всичко. Тя го показва и в своите грижи за красотата, и в своето хранене, често био. Всичко, което произхожда от морето или от планината, ще бъде предпочитано. Тя е убедена, че природата крие в себе си най-доброто от фармакопеята за отслабване. Именно заради това обръща внимание единствено на веществата, извлечени от растения или планктон

Внимание: тази клиентка е чувствителна към презентацията на продукта! Избягвайте огромните кутии или опаковки от картон, които "водят до отслабване" на горите!

Как да я доближите?

Говорете преди всичко на нейния език. Тя обича най-вече да и́ говорят за веществата и за огромното значение на природата. И без друго растителните молекули вдъхновяват изследователите от години и те са на мода сега повече от всякога. Благодарение на ултрамодерната технология се преоткрива цялото богатство на традиционното. Ако тя още не знае, осведомете я по въпроса и я успокойте по време на разговора. формулите днес са напълно обезопасени и 100% благоприятни - колкото за кожата, толкова и за околната среда. Разгледайте също звездните съставки на природата. Шампион на съставките за отслабване и антицелулитните продукти е кафееното дърво. Някой нововъведения - примерно лианата, са се появили от Перу. Има различни растения, идващи от Амазония. Силни вещества са брезата, гинко билоба, жожоба, които вие ще намерите посочени върху флакона или упътването. По отношение на богатството, идващо от морето, не забравяйте морския копър, екстракт от рядко водорасло - много ефикасно върху целулита. Накрая, подчертайте състава на продукта, който и́ представяте, показвайки и́ имената на растенията, които съдържа. Тя ще бъде убедена!

Какви видове продукти да и́ предложите?

За да и́ доставите удоволствие, се обърнете към етеричните масла, назовавани още ароматични екстракти. Подходящи за третиране на целулита, но и за подсилване на тонуса, и за лекуване на проблеми с циркулацията. Може да се използват за масаж или във ваната, като се слагат само няколко капки. Като цяло те миришат божествено и правят кожата много мека. Тя предпочита морските процедури? За нея - сапун с морски водорасли или планктон, гомаж с морски соли, вана с водорасли и йодни грижи за отслабване. За да активирате циркулацията и веществата да проникнат по-добре, стига един лек масаж с твърда ръкавица!

Тя е забързана?

Ще я разпознаете между хиляди. Когато идва във вашия магазин или салон, винаги бърза. Няма време да си почине. Слуша с внимание всичко, което и́ казвате, тества веднага продуктите, рови в чантата си, търсейки листчето, където е записала името на продукта, който я интересува. Когато знае какво иска, обикновено става дума за прочетено в пресата или казано от приятелка. През по-голямата част от времето обаче тя ви има доверие.

Как да я доближите?

Без увъртания, говорете направо и по същество. Иначе тя няма да ви изслуша. Бъдете ясна и кратка. Не навлизайте в технически теми, още по-малко - в научни. Задавайте и́ точни въпроси. След като сте изяснили бързо проблема, я потопете в света на вашите чудодейни кремове.

Внимание: не повече от два или три продукта, иначе няма да сполучите с тази клиентка. Опитайте да изберете формула, която се е доказала с бързите си резултати. Това е всичко, което тя желае!

Какви видове продукти да и́ предложите?

Да поговорим първо за текстурата. Забравете видовете олио, които задължително се нанасят с масаж и понякога пречат да се облечеш веднага след това. Относно крема? Може, при условие, че е лек и че попива веднага в кожата. Идеалният вариант би бил спрей - едно впръскване и готово. Най-доброто би било лепенките за отслабване, които се поставят на определените зони и разпространяват своите вещества в продължение на 8 часа. Тези продукти се използват за период от един месец, един път на ден. Това е решението за мързеливите или за забързаните жени, които не искат да чакат. Не забравяйте, че е нужен продукт, който дава бързи резултати. Помислете за цялостни грижи, които премахват мазнините, помагат на циркулацията и здравината на кожата.

Тя е млада?

Днес много млади момичета търсят специфични съвети. Нужни са им, тъй като младите не винаги знаят какви продукти да си купят и често имат проблеми с целулит. По-пълничките понякога са обект на закачки от съученици и състуденти, а нямат желание да говорят за това с майките си.

Как да я доближите?

Внимание: това е бъдеща потенциална клиентка! Създайте доверие чрез диалога. Успокойте я! На първо време това е основното. Започнете с въпроси върху нейния проблем, нейните козметични и хранителни навици! Вие не сте диетоложка, но все пак съществуват някои правила относно храненето, които трябва да се уважават. Ако тя прекарва времето си в Macdonalds или с шоколада от супермаркета и се движи малко, сигурно е, че ще има грижи вбъдеще. Проблемът и́ днес? Тя е пълничка или я мъчи целулитът? Иска да отслабне малко или да смени размера от 40 на 38? Оплаква се от талията, ханша, от бедрата или от целия си силует? Първо, трябва да определите нейната цел, за да можете да я консултирате правилно.

Какви видове продукти да и́ предложите?

При всички случаи - не луксозни и не много скъпи. Тя просто не би могла да си ги позволи. Обърнете се към добра марка от средно равнище, която ще бъде адекватна на нейните възможности. Предложете и́ продукт - само един, но добър. Обяснете и́ вашия избор, без прекалено много технически детайли, които рискувате тя да не разбере. Научете я как правилно да нанася продукта, покажете точни жестове. Винаги отдолу нагоре, по посока на кръвообращението, по посока на часовниковата стрелка. Вие ще я научите и тя ще ви бъде вечно признателна. Накрая, повторете и́, че редовното нанасяне е задължително за успеха и я поканете да дойде след месец, за да оцените резултатите заедно!

Тя е обсебена от красотата?

Тя обича конфиденциалните продукти, тича след всяка новост за продукти и марки, обикновено най-луксозните. Познава всяка молекула в кремовете, чете цялата женска преса, сърфира в чуждестранните сайтове за козметика. Това е една модерна клиентка и един истински експерт! C нея вие няма да имате проблем, ако говорите на един и съши език. Можете дори да добавите нещо, да я блъфирате с история, за която тя не знае!

Как да я доближите?

Тук не може и да става въпрос да и́ говорите лъжи. Бъдете ясна, обяснете и́ за молекулите, които съдържа продуктът, за тестовете, направени в лабораториите. Ако тя ви разказва неверни неща за отслабването, не се колебайте да я репликирате - все пак вие сте професионалистът! Обяснявайте и́ с аргументи, които тя не може да обори. Научете я на неща, които сте сигурна, че тя не знае:

областта на корема е една по-малко подвижна зона и това е причината, заради която тази част от нашата анатомия е още по-чувствителна към отпускане и натрупване на мазнини;

нужно е да се спи, за да не се пълнее - според едно последно американско проучване.

Не се колебайте да употребявате научни термини, ако сте запознати с тях.

Какви видове продукти да и́ предложите?

Тя иска силует като за дефиле? Обърнете се към последните творения на най-големите марки. Тя би искала продукт "не като на останалите"? Предложете чуждестранни марки от Франция, Англия, Италия - хитов в този момент. Бихте могли да я насочите към консумацията на различни продукти за ръце, корем, целулит, отпусната кожа... Помислете и за хранителните добавки. Някои марки, които се продават в козметичните магазини, предлагат и специфични хапчета, които се вземат сутрин и вечер след хранене. Това, което се пие сутрин, благоприятства дренажа и ускорява елиминирането на водата. Това, което се пие вечер, изгаря и ограничава образуването на мазнини. Други предлагат напитки за отслабване! От вас зависи дали ще я посъветвате за "пълно" отслабване с крем, хапчета и напитки.

Въпроси, които можете да зададете

При всички положения, във ваш интерес е да не изпуснете продажбата. Нямате право и да съветвате неправилно вашата клиентка. Ако тя си тръгне с продукт, който не и́ подхожда, вероятно ще бъде силно разочарована, ще спре да го използва и ще си каже, че "това е грешка на А това ще я накара да потърси друг магазин или козметичен салон. Поради това, преди да и́ дадете един или друг продукт, задайте и́ няколко въпроса върху нейните вкусове по отношение на текстурата и парфюмите, нейните козметични навици, времето, което прекарва в банята. Този обикновен въпросник може да ви ориентира кой точно продукт ще и́ подхожда. Не бъдете стиснати на съвети относно начина на нанасяне на продукта, защото той може да удвои ефекта си с един добър масаж, подходяща гъба или твърда ръкавица и да допринесе за по-доброто стимулиране на епидермиса.

Накрая: безполезно е да я карате да изхарчи колосални суми, ако вашата клиентка няма да поеме грижата да нанася продукта два пъти на ден, редовно и в течение най-малко на месец. Това е ключът към успеха. Опитайте!