Професионалният грим

Makeup1 1 Професионалният грим е предназначен за професионалистите на сцената или за модата. Той обхваща киното, телевизията, театъра, фотографията...

Киното

Именно киното е сложило своите благородни отпечатъци в гримирането, защото ако то не беше измислено, този вид грим нямаше да се развие до ниво на истинско изкуство. Киното е установило определени правила и прецизна техника. Всичко се дължи на талантливите актьори. Кинематографският филм винаги е бил много чувствителен и предан към предаваната картина.

Естествен и лек тен, коректор - дотолкова необходим, колкото да не е видим или плътен. Очите и устните са гримирани по мек и естествен начин, съобразявайки се с модните тенденции, но без да се прекалява. От началото на заснемането на един филм до неговата премиера минават приблизително от 8 до 12 месеца. През това време модата може внезапно да се промени. Класическият грим винаги е на почит.

Телевизията

Киното разкрасява лицата. Телевизията загрозява! Да, това е разликата между тези две области, които придават реалност или илюзия. Телевизията, която е съставена от точки, сплесква лицата и деформира чертите: понякога за хубаво, а понякога за лошо (това е, което наричат телегения). Случва се много често, затова в телевизионния грим трябва да се положат големи усилия, за да се пресъздаде съвсем малък релеф. Това става чрез използването на много сенки и смекчени цветове. Единствено фон дьо тенът може да бъде добре покриващ, плътен, дори прекален, без това да бъде дразнещо на екрана. Телевизионният грим изисква абсолютна матираност, защото има опасност от деформация на блестящите зони, които биха закачили светлината и биха създали един неприятен обем.

2e1aabccb81a1724b8d082ab9db6ae32 Prom Makeup Wedding Makeup 1 Фотографията

Зрънцето или "пикирането" на филма е фино и чувствително. фотографията разкрасява, защото тя прикрива и малките недостатъци и омекотява контурите. Т.е. за снимка лицето трябва да бъде напудрено и матирано. После ще може да се играе с обема и вдлъбнатините, които се променят, коригират и при това - със сигурен резултат. Възможно е да се уголемят очите, да се разтварят или стесняват устните, да се даде израз на лицето благодарение на рисуването на веждите, да се придаде дълбочина на погледа с тъмен грим на клепача и т. н. Накратко, фотографията е царството на магията. Едно просто лице може да бъде превърнато в силно заинтригуващо благодарение на съчетания талант на гримьора и фотографа.

Наситеността на грима е като тази на вечерния грим. Не трябва да се използват перлени гримове, защото те деформират. Матиращите гримове са единствените, които дават добър резултат. Разбира се, устните трябва да бъдат бляскави винаги. Точно това дава живот на едно лице на снимката.

Театърът

Театралният грим е този, гледан отдалече, дори от много далече. Което означава, че човек не вижда кой знае какво заради дистанцията и изкуствените светлини, които се плъзгат наляво и надясно и "изяждат" гримовете. Ще трябва да засилите чертите, наблягайки на сенките, светлините и цветовете.

За "булевардния" театър наситеността ще бъде на смесен коктейл от грим. За класическия театър интензивността на грима ще бъде като тази на вечерния грим, много контрастен и цветен.

За музикалната комедия и оперетата гримът ще се доближи до карикатурата. Но внимание: тази карикатура трябва да остане разкрасяваща или да се адаптира към характера на персонажите!

Театралният грим се уповава на техниките, базирани на засилване на линията до карикатура. С чувството да усещат къде е границата на красивото и карикатурата, са дарени малцина. Обучението и практиката в областта на артистичния грим ще позволят да се научите на това.

B8af36b5f2bacd7120dd4c0f9e3dca64 Makeup Pics Makeup Goals 1 Манекенството

Това е кралството на модата, където всичко се сменя, мърда, преобразява. Включително и гримът! Трябва известен талант, за да се предусетят новите тенденции в модата, които са копие главно на модата в облеклото и които влияят на цветовете и стила. Ако някой има чувство за синтез и креативност, възможно е да се развива в този вид грим - за модната сцена и дефилетата. В началото манекенският грим е възвеличавал жената. После поради все по-важните дефилета, заради големия брой зрители е трябвало да се засили дозата грим - чак до преувеличение. Това е и състоянието, в което се намира сега. Една преувеличеност на "тенденцията", една фантазия от цветове, една поема в стил fashion...