Съвети за здраве и красота

Best Drugstore Acne Products 1 Кожата

Най-важното за клетъчната енергия

Протеините - и в частност структурните протеини, са основна съставка на живата материя. Те влизат в състава на клетките и изграждат тъканите, на които придават способност да се възстановяват и ги правят гъвкави и твърди (кожа, кости или коса).

Как се произвеждат тези протеини?

Клетката е един химичен завод, който произвежда структурни протеини (например колаген, кератин, еластин...), посредством съединяването на аминокиселините и енергията. Тази енергия е захранена от превръщането на АТФ (аденозин трифосфат) в АДФ (аденозин дифосфат). Кератинът, който е резервоар на клетъчна енергия, позволява, доколкото е възможно да се претрансформира АДФ в АТФ, за да се активизира по-бързо клетъчната енергия.

Аминокиселините днес наброяват около двайсетина. Връзката между две аминокиселини, която се нарича пептидна, образува дипептид, после полипептид, за да завърши като протеин.

АТФ (аденозин трифосфат): АТФ е биологична молекула, която пренася химична енергия. Регенерирането на АТФ се извършва именно чрез превръщането на АДФ (аденозин дифосфат) в креатин, което позволява приноса на третия фосфат (креатин фосфат).

Чистият витамин С

Чистият витамин С е съставка, която действа върху факторите на остаряването.

Дълготрайно действие за здрава кожа

 • Чистият витамин С подсилва дермоепидермалната връзка ( 83 % за 16 седмици).
 • Чистият витамин С ускорява образуването на кожни папили, които са основата на кожата, като по този начин подобрява обмяната между дермата и епидермиса.
 • Чистият витамин С стимулира фибробластите и синтеза на колаген и еластин. Механичните свойства на кожата видимо се подобряват: изключително важен ефект при борбата с отпускането на кожата.

Незабавен резултат: кожата блести от красота. Чистият витамин С ускорява подновяването на клетките, като подобрява изхранването на епидермиса с хранителни вещества, вода, кислород и подпомага циркулацията на кръвта.

Кожните папили

Кожните папили са разположени в дермата, като навлизат в епидермиса благодарение на конусовидната си форма. Те представляват истинска опора между кожните структури. По този начин допринасят за поддържане на здравия вид на кожата. Всяка папила съдържа и кръвоносни съдове. Една папила може да поддържа храненето на над 100 клетки, като по този начин ускорява подновяването на епидермиса.

OROGOLD Eye Contour Area 1 Околоочният контур

Внимание: чувствителна зона!
В какво областта на околоочния контур на Вашата клиентка е специфична? Защо и́ е нужна специална грижа?
Съвсем лесно е да докоснете с пръст това място, за да може да разберете веднага до каква степен кожата там е различна от останалата част на лицето. Кожата на околоочния контур е в действителност по-деликатна, по-чувствителна и често по-малко хидратирана. Това е частта от лицето, подложена най-много на вредни влияния.

Малките ежедневни грижи за околоочния контур

Освен че е подложена на ежедневните вредни влияния от страна на UV лъчите и на свободните радикали, както и цялото лице, околоочният контур понася и всички мимики на лицето и търпи допълнителен стрес. По-голямата част от бръчките и бръчиците се дължат на UV лъчите и на отслабената защитна бариера, без да забравяме всички повтарящи се движения на мускулите, разположени около очите, които още повече усложняват нещата. Колкото повече остарява, толкова повече кожата загубва еластичността си и става много трудно да възстанови предишната си здравина. Тази загуба на еластичност е истинска благодат за бръчките, които се появяват, окуражени от движенията на мускулите, намиращи се около очите.

100 000! Това е средният брой на движенията на окото на ден! Само с 44 мускула лицето може да изрази 5000 мимики!Все пак най-малката мимика няма директно въздействие върху кожата. Някои знаци обаче - примерно повдигането на веждата, се извършват със скоростта на светлината и трал т 1/6 от секундата, а натрупването на всички тези движения провокира белезите на остаряването.

Структура на околоочния контур

За околоочния контур естеството на кожата е също фактор за нейното остаряване. Тя е по-деликатна, по-чувствителна и по-податлива в сравнение с която и да е друга част на лицето от появата на първите симптоми на възрастта. Кожата на лицето е практически два пъти по-дебела, отколкото тази на околоочния контур: - епидермисът има 20 слоя на плътност, докато околоочният контур само 10.

Кожата на околоочния контур е не само по-фина и по-деликатна. Тя е бедна на мастни жлези, често е значително по-малко хидратирана. Ако я сравним с някоя друга зона от лицето, ще имаме четири мастни жлези срещу една на околоочния контур. Като допълнение: една силна концентрация на кръвоносни съдове много близко до повърхността на кожата благоприятства появата на сенки и е отговорна за голямата чувствителност на тази деликатна част от лицето. Всички тези фактори правят от околоочния контур една много чувствителна и уязвима област, коя -то се нуждае от специални грижи. Тя е предпочитан терен за всички знаци на умора и белези на остаряване.

За всяка възраст - специфичните белези

Сравнете една клиентка на 25 години и една на 40. Със завързани очи ще можете ли да отгатнете истинската им възраст? Опитайте. Ние ще ви помогнем! Ето няколко от белезите на възрастта:

 • 20 години
  Това е възрастта, когато се наблюдават първите промени върху кожата и първите ефекти на слънцето. Кожата е податлива към белези на дехидратация, на тъмни кръгове около очите и фини бръчици.
 • 30 години
  Кожата е по-малко гъвкава и започва да изгубва еластичността си. Фини бръчици вече може да са се появили. Тъмните кръгове около очите и торбичките под очите стават по-упорити и дори един добър сън не е достатъчен, за да ги премахне. Това е възрастта, когато могат да се появят първите малки венички и пигментни петна.
 • 40 години
  Малките бръчици се превръщат в бръчки. Кожата е все по-малко еластична, по-чувствителна е на ежедневните вредни влияния и все в по-малка степен съумява да се справи с тях.
 • 50 години
  Кожата на околоочния контур е все по-дехидратирана, по-фина и уязвима. Старите бръчки се задълбочават и започват да се появяват нови. Кожата е по-малко здрава. Редовните излагания на слънце, хормоналните промени могат да започнат да оказват своя ефект. Белезите на остаряването и пигментните петна е възможно да се появят. Кожата губи блясъка си

Hyperpigmentation Treatment NYC 1 Хиперпигментациите

От какво са породени?

Пигментните петна са предизвикани от проблеми с меланизацията, ако трябва да се изразим с научни термини. Производството на пигменти не се извършва регулярно и меланинът не се разпространява хомогенно на повърхността на кожата, а вместо това се натрупва в определени области и се получават малки, изчезващи петна. Този пигментен безпорядък се засилва от следните фактори:

 • UV лъчите са основната причина за появата на нови петна и задълбочаването на вече съществуващите, които стават по-тъмни. Те пигментират много по-бързо, отколкото останалата част от кожата. Понякога силни слънчеви удари, получени през младостта, могат да доведат след години до хиперпигментации.
 • Възрастта и забавянето на клетъчната активност (проблемите с пигментацията стават най-сериозни най-вече след 40 години: меланинът не се разпространява еднакво по повърхността на епидермиса и се концентрира в отделни клетки).
 • Хормоналните промени: бременност, приемането на определени контрацептивни хапчета или хормоналните лечения, свързани с излагането на слънце.
 • Използването на продукти, съдържащи парфюм, при излагането на слънце (причина за "пигментния дерматит").
 • Генетични причини (някой семейства имат наистина "кожа на петна").
 • Липса на витамини (витамин Е и С).
 • Травми на кожата, следствие от операция или естетична намеса (лифтинг, медицински пилинг, корекции с лазер на лицето и тялото). Белезите са идеалната основа за появата на петна.
 • Възпалителни причини, всичко, което е зачервено, представлява сериозен риск да премине в кафяво на слънцето и да се появят пигментни петна (белези от акне, разранени зони от триене, следи, оставени от "стискане" на пъпки или микрокисти, абразивен пилинг, крака, зачервени след епилация). При наранената кожа, рискът от появата на петна се увеличава.

Не на последно място трябва да се знае, че:
- меланоцитът е надарен със завидна памет: ако на вашата клиентка са се появили пигментни петна (дори едно единствено) при слънчево излагане, тези петна (които може да са изчезнали и да са "спали" през остатъка от годината) имат всички шансове да се появят отново в началото на следващата година, веднага след като тя си направи слънчева баня.
- Рисковете от хиперпигментация са слаби в нашия "градски" климат, но се увеличават значително на Тропиците и на голяма надморска височина.

Автобронзантите

Как действат те?
Начинът на действие на автобронзанта е много прост. Той съдържа в по-малки или по-големи количества (3% ; 5%) една субстанция, наречена DHA (дихидроксиацетон) -безцветна захар, разтворима във вода. Когато попадне в контакт с аминокиселините, съдържащи се в повърхностните клетки на епидермиса, DHA произвежда изкуствено оцветяване на кожата чрез окисляване.

Загуба на твърдост

С времето тялото губи от своята твърдост. Това е необратимо преобразяване, свързано със старостта. Най-критичните области са вътрешните части на ръцете и краката: естествено изнежената им кожа, повтарящите се търкания, липсата на физическа активност и последователните диети се комбинират и ускоряват тази загуба на твърдост. Няколко значителни факта изразяват безпокойството на вашите клиенти за таз и неизбежна ситуация:

 • Пазарът на продукти за тяло заема 20 % от европейския пазар за козметични продукти (на второ място след хидратантите): той е наравно с продуктите anti-age;
 • Използването на козметични продукти постоянно нараства;
 • Честотата на използване на един козметичен продукт е повече от четири пъти седмично и нараства с възрастта.

56e11d49013b1 1 Интимна хигиена за жени

Използвайте продукти, които са подходящи и не нарушават естествения баланс и крехкостта на лигавиците през всеки етап от живота на жената. Трябва да знаете как да се грижите за своите интимни части.

Опознайте вашето тяло, за да го разбирате по-добре!

Малък справочник за нещата, които трябва да знаете

 • Избягвайте синтетично бельо и тесни панталони. Те са благоприятен терен за инфекции. (вярно)
 • Трябва да се миете по-често по време на инфекция. (грешно). Два пъти на ден е напълно достатъчно!
 • Избягвайте антисептични продукти и пенливи вани. (вярно). Трябва да използвате продукти специално за интимна хигиена, които са предназначени за тази чувствителна зона.

Какво представлява вагиналната флора?

Ако вътрешността на тялото е стерилна, отвън то е покрито с микроби. Между тели две пространства вагината разполага с локална флора. Тя е съставена от микроорганизми, които са в състояние на баланс помежду си. Този баланс пречи на инфекциите да се развиват.

Какво представлява балансът на вагиналната флора?

Вагината съдържа многобройни микроорганизми. По-голямата част от тях - лактобацили, се борят срещу несъвършенствата. Тяхното оръжие е млечната киселина, която те произвеждат и по този начин пречат на развитието на патогенни агенти и поддържат рН-то във физиологични граници.

Вариране на хормоналните нива

Женските полови органи са зависими от хормони като естрогените. Те поддържат добрата хидратация на вагината и така благоприятстват за баланса на вагиналната флора. Вагиналното изсушаване е вследствие на нарушен хормонален баланс.

Възможни причини за хормонален дисбаланс

 • Физиологични причини, колкото са свързани с живота на жената: менструация, пубертет, сексуални отношения, бременност или менопауза.
 • Външни фактори: умора, вземане на медикаменти.

Съвети от гинеколог

 • Използвайте само подходящи специфични продукти.
 • Сменяйте регулярно тампоните и дамските превръзки според указанията.
 • Използвайте само подходящи специфични продукти.
 • Избягвайте вагиналните душове.
 • Не използвайте алкални сапуни.
 • За пред почитане е тоалетът да се извършва с ръка, отколкото с тоалетна ръкавица. Изплаквайте обилно с вода!

1865389 634 354 1 Разширени вени

Всяка втора жена и една трета от французите се сблъскват с проблема „разширени вени”. Той се свежда до тежест в краката, сърбеж, дразнене, зачервяване, подуване на глезените... всички тези признаци са често свързани с лошо кръвообращение.

Как функционират вените, разположени в краката?

Вените на краката са организирани в две мрежи:

 • мрежа на дълбоките вени, скрити във вътрешността на мускулите и следователно невидими;
 • мрежа на повърхностните вени, понякога видими под кожата, къде то се появяват под формата на синкави нишки;

Тези мрежи комуникират широко помежду си чрез многобройни пътища на обмяна. За да не тече кръвта в обратна посока, докато човек е прав, съвкупността от венозни системи на краката е снабдена с една система от антивъзвращателни клапички.

Кои са причините за смущенията в повърхностното венозно обръщение?

В някои случаи клапите не са вече непропускащи, вените страдат и смущенията се появяват. Отговорните фактори:

 • някои професии, които налагат продължителен изправен стоеж;
 • тъпченето с крака, заседналият живот, дългите пътувания със самолет, влак или автобус, наднорменото тегло, излагане на горещина;
 • хормоналният женски цикъл и промените в него (пубертет, зрялост, менопауза);
 • запекът, тъй като той повишава коремното налягане, което пък възпрепятства възвръщането на кръвта към сърцето;
 • наследствеността: ако майката или роднини имат разширение на вените или се оплакват от краката си, има риск децата да страдат от същото в по-зряла възраст;

Кои са симптомите, които могат да разтревожат клиента ви?

Усещането за тежест в краката е един от най-честите и ранни симптоми. То често е свързано и с други смущения: сърбежи, дразнене, зачервяване, усещане за подуване на глезените. Малките венозни разширения са най-видимите признаци, на които човек трябва да обърне внимание възможно най-бързо.

Какви навици да усвоим?

Посъветвайте клиентите:

 • да отпочиват краката си;
 • да избягват утежняващите фактори: топлина, неподвижност, наднормено тегло;
 • да мислят за повече движение и вървене (по-добре да изкачват стълбите пеш, отколкото с асансьор);
 • да предпочитат хладните душове пред горещите;
 • да повдигат краката си в леглото минимум с 15 см.;
 • да носят обувки с токчета (3 или 4 см);
 • да масажират сутрин и вечер краката си с подобаващ крем, като винаги покачват ход ло върху коляно;
 • да усвоят правилен хранителен режим. Пълнотата и наднорменото тегно умножават нендобства-та и влошават симтомите за венозно страдание. За да имат тонично кръвообращение, посъветвайте клиентите си да хранят добре съставките на вените, клапите и кръвните капиляри, като им доставят специфични хранителни съставки, невинаги присъстващи във всекидневния им хранителен режим.
 • да подбират и предпочитат основно храни на базата на плодове и зеленчуци, богати на фибри витамини и да пият минимум 1,5 литра вода на ден.

Cold W 1 Студена терапия

"Студена терапия" е терапевтичен метод, при който се използва студът, получен от различни източници (лед, студена вода, ментол...)

История

"Студената терапия" много отдавна е била използвана в травматологията. Ползването на лед и сняг като терапевтични средства е било познато от времето на Хипократ (460 - 377 г. пр. Хр.). Поради своите положителни резултати тази терапия е била широко прилагана, най-вече по емпиричен начин. Еволюцията във финиологическите познания позволява да се разберат по-добре резултатите на таз и техника и да се дефинират границите и възможностите на приложението и́.

Понятието „термичен шок"

В началото на 80-те години опитите показаха, че за да бъде наистина ефикасно използването на студа, върху кожата трябва да се достигне до получаването на т.нар. "термичен шок". Термичният шок представлява голямо понижение на температурата за минимално време. При нормални условия температурата на кожата е около 34 градуса С.

Резултатите от студената терапия

"Студената терапия" дава основно два резултата:

- аналгезия - Аналгичният ефект е получен бързо след приложението на студа. Той се изразява в забавяне на нервната проводимост и намаляване възбудимостта на чувствителните рецептори на повърхността на кожата.

- антивъзпалително действие - Сериозността на възпалението, на промокаемостта на капилярите и съответните тъкани е свързана с телесната температура. Бързото приложение на студа поражда отслабването на химическите посредници отговорни за възпалението, и следователно резултатът от възпалението е по-малък. За отбелязване е, че студът не възпрепятства излизането на течностите, необходими за възстановяване на тъканите!

Терапевтични указания

"Студената терапия"е препоръчителна за облекчение на травми като навяхвания, разкъсани мускули, за потушаване на възпалителни реакции и намаляване на усещането за болка.

Skin Tag And Warts Removal 1 Брадавиците

Брадавиците са разпространени в цял свят, но учениците между 10 и 14 години, както и младежите, представляват тяхна основна мишена. Именно при тях те се развиват най-много: рискът от заразяване в тази възрастова група е улеснен от обикновените контакти, спорта и контактите на близост (в училище, в гимнастическия салон, в плувния басейн, у дома...). Всеки човек би могъл да бъде носител на отговорния за тях вирус (papillomavirus humains) и да го открие едва в случай на стрес, силна умора, понижен имунитет или хормонално нарушение.

Брадавиците при децата

Обикновените брадавици
Те са най-често срещаните. Откриват се най-вече по ръцете и ходилата. Понякога са леко потъмнели и приличат на мазоли или пришки. При все това са доста различни: обратно на тези заболявания на кожата, брадавицата се настанява между отпечатъците на палците. При хората, които си гризат ноктите, брадавиците се настаняват в зоната около нокътя и бързо заразяват устните.

Плоските брадавици
Сивкави или розовеещи, те се установяват главно върху челото, брадичката, долната част на бузите, гърба, ръцете и краката на малките деца и юношите. Те са особено заразни и се саморазпространяват.

Брадавиците Mollusca contagiosa
Тези малки перлени мехурчета, разпръснати по кожата или групирани на "гроздове", засягат предимно децата и са изключително заразни, както го подсказва името им. Те вилнеят с голяма бързина под формата на епидемия в яслите, детските градини или в училище. Причиняват сърбеж, децата се чешат много и така улесняват заразяването с инфекцията и нейното разнасяне по останалата част на кожата. Ако не се обработят веднага след поя вата им, трябва да бъдат обработени от дерматолог (изгаряне с азот).

Брадавиците при възрастните

Себореични (Seborrheique) брадавици
Това са малки доброкачествени туморчета, много често срещащи се при възрастните (особено при тези с бяла кожа, които се излагат повече на слънце). Тези малки сиви или кафяви петна, кои то са разположени по гръдния кош, трябва да бъдат обработени навреме, защото иначе могат да бъдат последвани от множество вторични брадавици и да се разпространят по цялото тяло.

Брадавиците Mollusca pendula
Тези брадавици представляват малки топчици месо, много широко разпространени са и затова често се пренебрегват. Те се поместват в сгъвките на врата, слабините и извивките на тялото, а при жените често под гърдите в резултат на големи хормонални промени (напълняване или менопауза). Много често не им се обръща достатъчно внимание, но погрешно, тъй като намиращи се в тези топ ли и влажни места, каквито са сгъвките на кожата, тяхното разпространение е благоприятствано от носенето на колиета, гривни или шалчета или от търкането на сутиена. В началото бяха магьосническите лекове, които се състояха в натъркване на някой плужек върху брадавицата в продължение на много дни. Времетраене на лечението: доживот.

После ни съблазняваха лековете на врачките, като например да мажем брадавицата със счукан или нарязан чесън в продължение на дълго време, докато не изчезне. Времетраене на лечението: толкова дълго, колкото бихте могли да издържите на аромата...

Кожните инфекции през лятото

Ужилванията от насекоми

 • Пчелите, стършелите, търтеите и осите принадлежат към семейството на хименоптерите. Всички те имат жило и отровен апарат, които им служат в случай на атака. Ужилването е последвано от остра болка, от еритема и локално подуване, а впоследствие - от силен сърбеж. Жилото трябва да бъде извадено внимателно, за да се предотврати разпространението на отровата от жлезата, към която е прикрепено. След дезинфекцията на раната е нужно да се избягва почесването.
 • Комарите удвояват дейността си след залез. Точно затова забелязваме ужилванията сутрин, когато почувстваме силния сърбеж.
 • Стършелът е също не по-малко опасен. Срещаме го близо до водни потоци и често недалеч от преживните животни (коне, крави...). Неговото ужилване е особено болезнено.
 • Паяците хапят, като провокират появата на едно единствено възпаление, голямо по размер. То е червено и има централна точка, която е още по-силно зачервена. Ужилва-нето може да бъде придружено с усещане за изгаряне и сърбеж.
 • Бълхите провокират появата на големи мехури, които са най-силно подути в центъра. Силата на реакциите е различна за всеки отделен човек. Правейки скокове от 40 см, те намират без проблем множество жертви и гарантират дълги часове на чесане!

Убожданията от растения

Копривата е най-известното "бодливо" растение: нейните листа са покрити с косъмчета, миниатюрни и остри като бръсначи. Дори само един контакт провокира възпалителен процес, придружен от малки, болезнени пъпчици. Нейното име идва от латинското uere, което означава изгаряне, намек за изгарящите убождания на нейните косъмчета.