Техники на масаж oт различни краища на света

ИSpa Massage 1 стория

Традиционният тайландски масаж e древна практика, компонент от тайландската медицина. Тайландската медицина e повлияна от Китай и Индия. В тайландския масаж личи влиянието на шиатцу или на неговия китайски предшественик "туина", както и влиянието на таоизма, индийската аюрведа и йога. Традиционният масаж, какъвто го виждаме днес, произлиза отпреди 2500 години. Парадоксалното е, че приписват произхода му не на тайландец, а на един индийски лекар, изповядваш будизъм - Живака Кумар Бхача, ученик на Буда. Будизмът е много разпространен в Тайланд - и като религия, и като цялостна философия, тъй като "пасва" на всекидневния живот на тайландците. Тъкмо поради това масажът на Живака Кумар Бхача е много разпространен и става част от живота на тайландците. Той се практикува всекидневно във всяко семейство. Преподава се в будистките храмове и най-вече във Ват По в Банкок - "легналият" храм на Буда. Твърди се, че с този масаж стигаш близо до нирвана. "Легналият" храм на Буда е едно от най-добрите места, където може да се научи този вид масаж. Той обаче се практикува и във всяка болница в Тайланд. Интересното е, че почти винаги е свързан с грижите на традиционната медицина като незаменимо допълнение за постигането на пълно оздравяване и благосъстояние на духа. Техниките на тайландския масаж могат да бъдат усвоени и в Old Medicine Hospital в град Чанг Май.

Какво представлява традиционният тайландски масаж?

Един сеанс "Нуад Тай", автентичният традиционен тайландски масаж, е съвкупност от удоволствие и благоприятните ефекти от йога: дълбока релаксация, елиминиране на болките, свързани със стреса, възстановяване на съня, активиране и прилив на енергия, стимулиране на системите и органите, гъвкавост, разтягане на външните и вътрешни мускули. В същото време тялото възвръща естествените си форми, елиминират се токсините. Това е древна техника за масаж, която се практикува на пода върху тънък матрак или постелка. Става въпрос за напълно успокояваш масаж, който "вкарва" във форма. Въпросната техника комбинира мачкане и поглаждане на мускулите, натиск върху определени точки по енергийните меридиани, разтягане на мускулите и ставите. Масажът се практикува без масло, а клиентът е облечен с лека памучна дреха.

Какво представлява традиционният тайландски масаж? Всеки, който се чувства изтощен, напрегнат или под стрес, трябва да потърси специфична за случая техника на масаж.

C700x420 1 Тайландският (Нуад Бо`Рарн) се практикува на пода. Това е сух масаж, съчетан с йога. Акупресурата, размачкването на мускулите и разтягането носят отпускане и пълно удовлетворение.

Японският Шиатцу ни предлага простотата на един масаж, при който клиентът е облечен. Акупресурата оказва изключително тонизиращо и уравновесяващо въздействие.

Рефлексотерапията включва специфични масажи на краката, ръцете, лицето или черепа. Ефектът е изключително успокояващ и възстановяващ.

Седящ масаж (Амма). Той дава възможност само за 20 минути да се успокоиш и да си отново във форма. За целта не е необходимо дори да се събличаш - китайският масаж на стол го гарантира!

Таоистки китайски масаж – при него се прилага повече сила. Може да бъде и сух, и с масло, като и в двата случая се отпуска напрежението в мускулите, а клиентът има възможност да изпита насладата на напълно отпочиналото тяло. Накрая тялото се намазва с "Олио от нефрит".

Абианга е аюрведически индийски масаж, при който цялото тяло се намазва със затоплено масло, което има релаксиращо и отпускащо действие, извор на младост и хармония. Удвартана. Този масаж с масло от нахут действа едновременно като пилинг на кожата и има отслабващо въздействие. Ако се практикува редовно, работи с пълна сила.

Широдара. Предлага невероятно преживяване. Върху челото тече на тънка струя леко затоплено масло. Процедурата е придружена от масаж на цялото тяло, който успокоява психиката, прочиства мислите, предизвиква дълбоко успокоение.

Thai Massage 1 Марокански масаж - клиентът чувства топлата атмосфера на Ориента. Масажът е тонизиращ, ободряващ и отводняващ. Най-добре е да бъде предшестван от ароматичен хамам с етерични масла от лютива мента, евкалипт или кипарис, от почистване на кожата с катранен сапун, намазване с ароматен розов здравец от Египет и пилинг с ориенталска ръкавица. Самият масаж се извършва със специално масло от Ориента.

Сенегалският масаж е по-скоро силов и енергичен. При него използването на масло от карите и на различни видове етерични масла е задължително.

Калифорнийският масаж е нежен и обгръщащ, съпътстван от успокояващи аромати, носи незабравим комфорт на тялото. Тайната му се състои в специалното масло "Ренесанс".

Шведският масаж е силен, прави се върху точно определени места. Той се състои в дренаж на кожата и изхвърляне на излишната вода от тъканите.

Масана е комбинация от различни видове масажи. Продължава от 20 минути до 5 часа - според нуждите и желанията на клиента. Тайната му е в съчетаването на различни техники - амма и шиатцу, нуадтай, таоистки, индийски - аюрведа, ориенталски, африкански, пилинг. Това гарантира преживяването на един наистина незабравим и рядък момент, в който се събуждат всички сетива. Масана е цялостна грижа за тялото и дух а. При него процедурите са разнообразни - може да съдържа пилинг, ароматни вани с розови листенца, специални грижи за лицето и/или масаж (сух или със скъпи масла), придружен със скъпи и фини парфюми. Звучи музика от всички краища на света, опитват се редки и екзотични ястия, отпиват се ароматни напитки... Масана, твърдят експертите, е истинско пътуване на петте сетива в страната на благоденствието. Той успокоява, релаксира и освобождава напрежението, ревитализира и стимулира тялото и духа, елиминира токсините.