Тенденция - Завръща се гъвкавостта при прическите

Red Hair  Fashion Girl Portrait By Shashaa D69jws1 1 Дълга, къса... Дълга, къса... Кодирани послания? По подобие на ефирните шалове, които леко се носят из въздуха, развети от вятъра, така в последно време ставаме свидетели на различни дължини при прическите. Новата стара мода? Започва голямото завръщане на гъвкавостта, буклите и вълните. Тенденциите наблюдаваме осезателно при късите коси - те днес са една чудна бъркотия от небрежни къдрици. При дългите коси кичурите са разпилени напред и падат от двете страни под формата на пера.

Стиловете - разнородни като капризите на времето. Стилът „Коафе-декоафе" например носи безпорядък от къдрици, но и пригладени страни. „Новият Ботичели " пък хваща окото с нежно моделирани движения на косата...

Контрастът и асиметрията винаги са били уважавани техники, когато става въпрос за графични знаци. Ако говорим за прическата: актуално е отпред тя да е в изчистени линии, а отзад - да се спускат меки кичури коса. Ефектът? От едната страна, късата коса подчертава скулата, а от другата - дългите кичури галят брадичката. Различни дължини се преплитат в добре пригладени кичури коса. Наблюдаваме един „непокорен" стил, при който късата и дългата коса, къдриците и пригладените кичури са включени в една и съща прическа. Пъстрота!

Люлеещ се обем

Подобно на малка лъвица, прическата може да бъде с"едва умирени къдрици" от двете страни. Подстригването придава заобленост на дължината. Този обем се оформя като дълги кичури, задължително с изтънени краища. „Прокезкият" кок наподобява козирка пред лицето. Обемът се люлее напред и покрай очите. Като символ на завръщането към елегантността са пригладените кокове, къдрици във формата на "S", плетеници, дискретни кичури коса, пуснати отпред При официалните прически се появяват романтични къдрици, тънки плитчици, вплетени една в друга, повдигнати загадъчно плитки.

0b453961677cdd0e53fe7bb02ab94e23 1

Присъствието на цвета като че ли никога не е било толкова важно. При късата, средната и дългата дължина на косата в една прическа цветовете се преливат от светлокестенявото към отблясъци в карамелен цвят. Това е изключително модерно. Така например една прическа, при коя то косата се спуска подобно ангелски вълни, ще бъде още по-съблазнителна, ако русата коса се примеси с кичури в меден цвят. За "палавия" стил препоръчвам прическа подобна на дълги ресни в кестеняво-меден цвят, чиито краища се разпръскват. Един искрящ меланж от светло русо ще подохожда за средна дължина с непокорни краища.

„Потапяне" на златисти кичури и...

Да се гмурнем в косата подобно на море, чиито вълни на повърхността са светли, и да открием в дълбочина остатъците от русото: това е изкуството на колориста. Една прическа може да приеме различна форма около новите нюанси на кехлибарения цвят. Съчетание от много светли и много тъмни тонове, с топли или студени ефекти, с контрасти и отблясъци. Например: пепеляво кехлибарен цвят, позлатен кехлибар, кафяво-червен кехлибар... Или като малки камъчета в златисто и бежово, от сатенено златисто до светъл кестен, минавайки през бежово с различни нюанси на дъгата.

...и кестенявото „избухва"

Днес ставаме свидетели на широката употреба на кестенявото: топъл кестен, тъмни кичури в основата, които контрастират с върховете в кафяво-червено, златисто, махагон. Характерни са и цветовете златист кехлибар, с отблясъци в цвят ликьор. При пригладените прически - кафяво-червеният кехлибар с нюанси на кестен и т.н. Тоновете се поставят върху видими кичури, кои то навлизат в кос ата, за да се появят в краищата според движението и стила. Тази цветна хармония е създадена от чудни контрасти...

Hazelnut Benefits For Hair 1 Поздравления заслужават новите цветове на русото, студени с нюанс на пепел - при къдрави или пригладени прически, прекрасен меланж от романтика и приковаващ вниманието чар. Възхищавам се на от блясъците на есента - пригладени или с къдрици - един деликатно завит кок от кадифено руса коса, от който се изплъзват фини златисти кичури.

И, разбира се, да поздравим коафьорите за това, което те наричат „поведение на къдрицата" - един коктейл от невинно русо, примесено с лавина от червено-кафяви кичури. Боядисването е една незавършваща симфония за прическата!